Apple vil kun have 64-bit apps

Det skal være slut med apps, der ikke understøtter 64-bit processorerne, der sidder i de nyere Apple-produkter

Apple vil kun have 64-bit apps

Apples A7- og A8-chips er af 64-bits-slagsen, og det vil Apple gerne udnytte fuldt ud. Derfor skal det fremover være slut med at lave apps, der er ikke understøtter 64-bit, fortæller Apple på deres udviklerside.

Ændringen vil træde i kraft fra 1. februar 2015, hvor det også vil være obligatorisk, at apps skal være lavet efter iOS 8s udviklingsværktøjer.

Læs også:Få det store iPad-overblik her

Den eneste telefon fra Apple, som Apple stadig sælger, der ikke understøtter 64-bit er iPhone 5C. De resterende telefoner har alle processorer, der A7 eller derefter, og derfor er de altså klar til at tage springet.

På iPad-siden er det kun den første iPad Mini, der sidder fast i en processor før Apples A7. Den er nemlig udstyret med en A5-SoC, og derfor er den heller ikke klar til 64-bit.

Læs også: Apple iPhone 6: Den gyldne middelvej [TEST]

Med Apples præsentation af iPad Mini 3 er der dog en mulighed for, at den første iPad Mini ikke vil få lov til at overleve langt ind i næste år, hvor 64-bit altså bliver obligatorisk i apps.

Apple var de første, der omfavnede 64-bit processorer på mobil-fronten, men konkurrenterne fra Android-universet er ved at komme efter det. Der begynder at dukke flere og flere telefoner op med 64-bit processorer, og så vil Android 5.0 Lollipop også understøtte 64-bit.