Bekræftet: Apple arbejder på selvkørende bil

I et brev til den amerikanske trafikstyrelse bekræfter Apple, at de er i gang med udviklingen af en selvkørende bil.

Bekræftet: Apple arbejder på selvkørende bil

En selvkørende bil.

Det lyder helt fremtidsagtigt, men virkeligheden er, at teknologien er alvorligt tæt på. De store bilproducenter har længe arbejdet på selvkørende biler, og også Google er langt på denne bane, hvor de allerede nu har velfungerende automatisk trillende biler.

Rygter har også længe gået på, at tech-giganten Apple vil ind på dette felt, og nu bekræfter de i et brev til den amerikanske trafikstyrelse NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration), at de arbejder på en selvkørende bil. Det skriver BBC.

Se denne: Googles selvkørende biler slippes løs i trafikken

Brevet er skrevet af Apples chef for Produktintegritet, Steve Kenner, og han beskriver, hvordan Apple er interesserede for potentialet af automatisk systemer indenfor mange områder, bl.a. transport.

Endvidere fortæller han, at Apple ser store samfundsmæssige fordele og muligheder på feltet for autonome køretøjer.

Årsagen bag brevet ligger i Kenners opfordring til NHTSA om ikke at pålægge for mange regler og begrænsninger for udviklingen af selvkørende køretøjer.

Læs denne: Googles selvkørende biler slippes løs i trafikken

Han understreger at jo strengere reglerne er, jo sværere bliver det for producenterne at komme med et færdigt produkt.

I brevet opfordrer Apple ligeledes til, at alle potentielle udviklere af selvkørende biler samarbejder med datadeling af eventuelle ulykker, så at man kan gøre denne teknologi så sikker som mulig.

For der er nemlig ingen tvivl om, at der er mange etiske udfordringer på dette område, og vi skal nok ikke regne med at få reelle selvkørende personbiler, busser, taxier o.l. lige med det samme.

Se også: Ny rapport: Uber slagter den amerikanske taxibranche

Ikke desto mindre er det utrolig spændende, og ikke mindst positivt, at Apple har planer om at blande sig på dette område.

Hvorvidt det bliver i form af et samarbejde med en etableret bilfabrikant eller som deres egen iCar, ja det bliver interessant at følge.

Se også: Fejl på iPhone 6S: Sådan får du nyt gratis batteri

Det næste i sagen

Vi følger op med den seneste udvikling. mobilsiden kørte videre med bolden. 5/12/2016 kom der flere nuancer om emnet med et indlæg omkring Apple: Derfor går iPhone 6s pludselig i sort – Læs fortsættelsen her. Tematikken er fortsat aktuel. Klik her for de sidste nyheder..