Besvær med EU: Facebook truer med færre funktioner

En leder hos Facebook retter i dag skarp kritik mod EU og dens måde at regulere love på, som skaber store problemer.

Besvær med EU: Facebook truer med færre funktioner

Facebooks leder for offentlig politik, Richard Allan, langer i dagens udgave af avisen, Financial Times, ud efter EU, som gør det svært for Facebook og andre at føre virksomhed på tværs af EU-medlemslandene.

Læs også: Nyt tiltag i Facebook: Mere fokus på venner frem for nyheder

Han mener i sit indlæg, at EU med sine overflødige reguleringer skaber store uenigheder og problemer mellem virksomheder og EU.

De mange forskellige lovgivninger og reguleringer på tværs af medlemslandene skaber fragmenterede og inkonsekvente krav, som Facebook skal forsøge at overholde.

Richard Allan kommer med et konkret eksempel, hvor EU har igangsat en undersøgelse af det sociale medie både i Holland og Tyskland, som dermed overlapper hinanden. EU spilder derfor ressourcer på at gennemføre tekniske og krævende undersøgelser endnu en gang på trods af, at en sådan allerede har fundet sted i Irland.

Læs også: Facebook Hello: en app der sorterer i dine opkald

I stedet mener han, at en fælleseuropæisk virksomhed som Facebook bør reguleres under et sæt sammenhængende regler frem for at ”skulle rette sig efter 28 uafhængigt skiftende nationale varianter” af disse.

Den nuværende metode er en ”stopklods for nyetablerede virksomheder, før de overhovedet kommer i gang,” siger han. I Facebooks tilfælde kan konsekvenserne være, at man må udrulle nye funktioner til det sociale medie langsommere eller i værste tilfælde helt undlade at gøre det.

Læs også: Facebook Messenger bliver en stor platform for apps

EU’s mange forskellige reguleringer fører ganske enkelt flere udgifter og mere besvær med sig, fortæller han.

EU

EU retter op på problemet – i 2020

EU ønsker da også selv at komme problemet til livs som dokumenteret her, men det bliver ikke lige foreløbig.

Læs også: EU’s sag mod Google offentliggøres i dag

Først i 2020 er et digitalt program planlagt til at blive offentliggjort, som vil rette op på de omtalte kritikpunkter, som Facebook nævner, med en fælles og ensartet politik på området.