COVID-19-appen Smittestop er med til at bryde smittekæder

Myndighederne gør status på appen Smittestop. Appen er blevet downloadet mere end 800.000 gange og har, efter hensigten, bidraget til at bryde smittekæder.

COVID-19-appen Smittestop er med til at bryde smittekæder

Midt i juni måned lancerede Sundheds- og Ældreministeriet, Styrelsen for Patientsikkerhed, Statens Serum Institut, Sundhedsstyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen appen Smittestop. Ved brug af Google og Apples fællesudviklede værktøj indbygget i iOS- og Android-telefoner skulle appen være et digitalt supplement i indsatsen for smittesporing.

Netop den opgave har appen også løst, viser nye spørgeskemaresultater fra Statens Serum Institut. Det skriver Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

Appen Smittestop, som allerede er blevet downloadet 824.000 gange til iOS- og Android-telefoner, har nemlig gjort det, den dyrtudviklede app blev sat i verden for: at bidrage til at bryde smittekæder.

Læs også: Nu kan du downloade corona-appen Smittestop

48 har booket test efter at have fået besked i appen

Spørgeskemaundersøgelsen viser, at 48 personer har booket en test for COVID-19, fordi de via Smittestop-appen er blevet underrettet om, at de har været i nær kontakt med en anden person, som har været smittet med COVID-19 og oplyst dette i appen.

Af de 48 har 46 af dem ifølge deres svar i spørgeskemaundersøgelsen ikke været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerheds kontaktopsporingsenhed. Det indikerer, at appen har hjulpet disse til at gøre dem opmærksom på, at de har været i nær kontakt med en smittet person i mere end cirka 15 minutter, for eksempel hvis man har siddet i nærheden af hinanden i en bus eller i et tog.

”Det har været målet, at appen skal fungere som et digitalt supplement i vores indsats for smittesporing – og det er en god nyhed, at vi nu også har tal for, at appen virker og hjælper til at finde ukendte kontakter,” siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke og tilføjer:

“Appen vil selvfølgelig få større effekt, jo flere der vælger at downloade og bruge den aktivt, og derfor opfordrer jeg til, at alle, som kan, downloader appen.”

I alt har 209 brugere af Smittestop-appen meldt sig smittet ved at logge ind med NemID og få bekræftet via en database, at man er testet positiv.

Smittestop kan downloades til iPhones i App Store her og til Android-telefoner i Google Play-butikken her. Du kan læse mere om appen på smittestop.dk.

Læs også: Smittestop sætter rekord – 245.000 downloads på et døgn