De bedste tips og tricks til Google Fotos

Google Fotos er en utrolig brugbar app til deling og lagring af fotos i skyen. Her får du vores bedste tips og tricks, så du kan få mest ud af den.

De bedste tips og tricks til Google Fotos

Er du bruger af Googles fremragende, og ikke mindst gratis, fotos-tjeneste til backup og deling af billeder, så er der helt sikkert meget du ikke ved. Vidste du for eksempel, at man med et lille trick kan scrolle langsommere? Her får du vores bedste tips og tricks til Google Fotos.

Google Fotos blev lanceret i 2015 og har siden da tiltrukket mere end 1 milliard brugere verden over. Kun fem måneder efter lanceringen var tjenesten oppe på 100 millioner brugere, 200 millioner efter et år og 500 millioner i maj 2017. I maj 2017 meddelte Google desuden, at der bliver uploadet over 1,2 milliarder fotos hver dag.

Fotos startede ud med en række rimeligt basale funktioner, men Google har efterhånden fået bygget en masse brugbare ting på. Vi er selv brugere af Google Fotos og her er vores bedste tips og tricks – som både kan bruges af nybegyndere og de mere øvede.

Læs også: Huawei vil have Googles apps i deres app-butik

Frigør lagerplads på mobilen

Der er flere fordele ved at have billederne liggende i skyen. Først og fremmest, så er det altid godt at have en backup. Hvis nu mobilen forsvinder eller går i stykker, så har du stadig alle dine dyrbare billeder. En anden fordel er, at man sparer masser af plads på mobiltelefonen.

Mange telefoner kommer med begrænset lagerplads, og både video og billeder har det med at fylde. En smart måde at undgå, at mobilen bliver fyldt op med billeder og video har Google Fotos indbygget, helt uden at man lægger mærke til det. Når der er lavet backup af alle billeder, så tilbyder Fotos muligheden for at slette de lokale filer. Men du kan stadig se billederne i Google Fotos, dele dem, redigere dem og hente dem igen, hvis det skulle blive nødvendigt.

Betal for bedre kvalitet

Når man går i gang med Google Fotos, så kan muligheden for ubegrænset gratis lagerplads friste. Og det er også en rigtig god mulighed, som langt de fleste vælger at benytte sig af. Man skal bare være opmærksom på, at billeder og video bliver komprimeret. Heldigvis er Googles komprimering rigtig god og effektiv, men man kan godt se forskel – specielt i videoer, som kun bliver gemt i op til fuld HD.

Man kan også vælge at få uploadet billeder og video i original kvalitet, hvis man betaler for det. Her benytter man Google One-lagerplads, som fx koster fra 17 kroner om måneden for 100 GB.

Scroll langsommere

Man får ret hurtigt opbygget et stort antal billeder og video – specielt når man benytter en tjeneste, som tilbyder gratis upload. Man kan altid være god til at oprette mapper, filtrere søgning og organisere på andre måneder. Nogle gange skal man alligevel scrolle efter netop dét billede, som man tog omkring maj sidste år. Og så skal der scrolles løs. Men her er et godt tip til Google Fotos.

Ude i højre side kan man hive fat i scrollbaren, hvorved man hurtigt kan scrolle gennem måneder og år. Når man nærmere sig det tidspunkt man leder efter, så kan det dog gå lidt for hurtigt, og her kommer så smarte tip. Holder du fast i scrollbaren og bevæger fingeren mod ventres, så scrolles der langsommere. Jo længere mod venstre, desto langsommere scrolles der.

Deling af billeder

Der er mange måder at dele billeder på med Google Fotos. Deling af billeder er noget de fleste gør og med Google Fotos bliver det endnu lettere og sjovere.

Man kan dele enkelte billeder, med og uden tekst, og sender man dem gennem Googles Fotos, så bliver de sendt i samme gode kvalitet. Man kan også dele mapper og man kan samarbejde om mapper, hvor flere parter uploader billeder til. Har man holdt en fælles fødselsdag eller en polterabend, som flere gerne vil mindes og byde ind med billeder fra, så er det altså muligt.

Man kan også oprette links til billeder, videoer og mapper samt sende gennem forskellige apps.

Læs også: Nu kan man skrive beskeder i Google Fotos

Find lettere det du leder efter

Man kan scrolle, lave mapper og tage andre metoder i brug, når man skal organisere Google Fotos-biblioteket. Dog skal man slet ikke undervurdere den indbyggede søgning i Google Fotos.

Her kan man søge på alverdens ting og det er nærmest kun fantastien, der sætter grænser. Søg på dyr, mennesker, farver, former, tidspunkt og meget mere. Prøv dig frem og Google skal nok trylle noget frem.

Man kan også søge efter tekst i billeder. Har du engang taget et billede af noget vigtig tekst, så skriv noget af teksten i søgefeltet og så burde Fotos kunne finde det frem.

Læs også: Google Fotos: Nu kan du søge på tekst i billeder

Tag ansigter og kæledyr

Du ved sikkert, at man kan tagge billeder af folk på Facebook? Man kan gøre det samme i Google Fotos, men med et helt andet formål. I Google Fotos er det for at organisere dine mange billeder, og så er det giver det nogle ret sjove og brugbare oplevelser.

Her kan man tagge kæledyr og personer, og har man fx tagget dem som børn eller unge, så vil Google Fotos kunne genkende dem, efterhånden som de bliver ældre og derved kan man lave stories (historier) med dem.

Trykker man på søgefeltet og vælger personer, så får man et overblik over alle de forskellige ansigter, som optræder i dit album. Her kan man navngive dem, hvorefter Google hurtigt laver en overblik.

Rediger billeder

Der er mange gode tips til Google Fotos, hvor dette måske ikke er et decideret tip. Dog er den alligevel værd at have med, for til fotoredigering er det, for langt de fleste mennesker, alt hvad man har brug for.

Appens redigeringsmuligheder er både ligetil og mere avancerede. Man kan vælge nogle prædefinerede tilpasninger eller man kan kaste sig ud i lys, kontrast, farver, baggrundssløring og meget mere.

Læs også: Google Fotos tilføjer dybderedigering til iPhones

Fotobøger

Gratis upload til skyen, gode redigeringsmuligheder, en utrolig behjælpelig søgefunktion og muligheden for at frigøre plads på mobilen. Der er mange gode tips og tricks til Google Fotos. En af de nyere ting i appen er muligheden for at lave fysiske fotobøger.

Går man ud i menuen til venstre, så spottes hurtigt punktet “Fotobogbutik”. Her kan man meget let oprette fotobøger, med billeder fra hele ens Fotos-bibliotek, i både hardback og paperback. Fotobøgerne koster fra 99 kroner.

Læs også: Lav printede fotobøger med Google Fotos

Har du nogle gode tips til Google Fotos, så del dem endelig i kommentarfeltet herunder.