Huawei vil have Googles apps i deres app-butik

Huawei vil gerne have Google Maps, Gmail, Youtube og andre af Googles apps i deres app-butik, AppGallery.

Huawei vil have Googles apps i deres app-butik

Med den nye Huawei P40-serie i butikkerne i næste uge, skal den kinesiske producents egen app-butik, snart stå sin store test hos forbrugerne. Vi har allerede erfaret, at der er ret store mangler i AppGallery, og det er en lille eller kortsigtet opgave, for Huawei, at få lokket alle de store app-udviklere med ind. En af de helt store mangler er Googles apps, som Huawei tidligere har kunnet tilbyde brugerne.

Det kommer derfor nok ikke som den store overraskelse, at Huawei vil gerne have Googles apps i deres egen appbutik, AppGallery. Men det kan blive rigtig svært.

Læs også: Huawei P40 Pro er verdens bedste kameramobil

AppGallery med Googles apps har lange udsigter

Ligesom alle Googles apps er tilgængelig på iOS og iPadsOS, Apples platforme til iPhone og iPad, så har Huaweis roterende formand, Eric Xu, udtalt til CNBC, at de håber Google-apps også kommer til AppGallery:

“Vi håber, at Google-tjenester kan være tilgængelige via vores AppGallery, ligesom Googles er tilgængelige i Apples App Store,”

Og det giver selvfølgelig rigtig god mening, og måske også noget Google kunne være interesseret i, men det kan have lange udsigter.

Den største udfordring bliver handelssanktionen, indført af den amerikanske regering. For selvom Google tidligere har ansøgt om tilladelse til at handle med Huawei, så er denne endnu ikke godkendt af USAs handelsministerium – og det sker nok ikke foreløbigt.

Læs også: Huaweis Android-licens genoprettet i en kort periode

Googles apps kræver Play Services

Bliver det muligt for Google at frigive deres apps i AppGallery, så vil det kræve et enormt arbejde af Googles udviklerhold, og spørgsmålet er om det kan betale sig. Google Android-apps er nemlig afhængige af Play Services, hvilket betyder at de skal omskrives, hvis de skal kunne fungerer på Huaweis nye enheder.

Tror i vi kommer til at se Googles apps i Huaweis AppGallery?

Læs også: Test: Huawei P40 Pro

Fortsættelsen i sagen

Historien er stadig aktuel. Daniel Søgaard Hald fortsatte historien. 31/3/2020 rettede vi nyt fokus på sagen med en artikel omkring temaet Huawei gjorde det godt i 2019 – fremviser solidt årsregnskab – Du læser den her. Temaet lever stadig. Tjek de sidste nyheder om Huawei..