Facebook giver dig gamle nyheder

Sorteringen af nyhederne i dit newsfeed er ændret og du får nu i stigende grad gamle nyheder.

Facebook giver dig gamle nyheder

Det sociale netværk, Facebook, har endnu engang ændret måden som de sorterer dine venners opdateringer på, så du nu får flere ældre nyheder fra dine venner og de sider du synes godt om. Det skriver dr.dk.

 – ”Facebook går ind og ser på, hvornår du senest har været logget ind, og så giver de dig nogle af de historier, som du ikke har set, mens du var offline,” fortæller Mikael Lemberg, der er ansat i Komfo, hvor han rådgiver firmaer i annoncering på Facebook.

Du skal dog ikke forvente, at få alle gamle historier eller nyheder, for det er der slet ikke plads til i dit newsfeed, det er der dog ikke noget nyt i. Facebook giver dig primært historier fra de venner og sider, som du oftest er i dialog med på Facebook.

 – ”Facebook har et ønske om, at du har lyst til at klikke på alt, hvad du ser i dit newsfeed. Derfor laver de disse ændringer, fordi det gerne skulle gøre din oplevelse på Facebook bedre. De vil ganske enkelt være bedre til at give dig de historier, som du gerne vil have,” forklarer Mikael Lemberg, der tidligere har været ansat i Facebook, og derfor er en af de danskere, som har mest indsigt i, hvordan de sorterer de opdateringer, du får vist.

Ændringerne sker dog ikke for din skyld, men fordi det har en kommerciel interesse, da det i sidste ende skal gøre reklamerne mere relevante for dig.

Den nye sortering er allerede aktiv nu, men det er formentlig de færreste der har opdaget det endnu.