Facebook hyrer 3.000 nye ansatte efter drab og selvmord

Facebook har fået mange hug for ikke at fjerne voldelige videoer hurtigt nok, senest hvor en bruger livestreamede et drab. Det tager de nu konsekvensen af.

Facebook hyrer 3.000 nye ansatte efter drab og selvmord

De seneste par uger har der været en uhyggelig skræmmende tendens på det sociale medie Facebook.

Der har været flere eksempler på brugere, som har postet meget voldelige videoer på siden, og helt ekstremt var der en mand, der live-sendte et mord.

Facebook har været under voldsom kritik for ikke at fjerne disse videoer hurtigt nok, og som konsekvens af dette, vil de nu ansætte 3.000 ekstra medarbejdere til kun at undersøge sager som disse.

Se også: Nu kan du spille Facebooks ‘Instant Games’ overalt

På sin Facebookside forklarer Mark Zuckerberg: “Henover det næste år vil vi hyre 3.000 nye folk til vores community operations team på tværs af kloden – ovenpå de 4.500 vi har i dag – for at gennemse de millioner af anmeldelser, vi får hver uge, og forbedre processen for at gøre det hurtigere”

Der er da heller ingen tvivl om, at det oprigtigt er svært at nå at blokere disse voldelige materialer, idet alle og enhver kan skaffe sig en telefon og livestreame lige det de vil.

Derfor har det også været svært for Facebook, at komme med en reel løsning, men dette er meget vel et skridt i den rigtige retning.

Se også: Facebooks lynhurtige Messenger Lite får dansk debut