Facebook lancerer officielt Lite version til Android

Facebook Lite er en mini-udgave af Facebook til de spirende markeder, den lanceres officielt nu.

Facebook lancerer officielt Lite version til Android

Rigtig mange mennesker tjekker hver dag deres Facebook profil fra mobilen, men Facebooks Android applikation fylder en del og sluger ligeledes en del data.

Brugere i spirende markeder har ikke nødvendigvis telefoner med masser af plads, eller bruger telefoner hvor data dækningen er i top. Facebook Lite er en applikation rettet mod disse brugere, men kan med fordel også benyttes hvis man er på ferie hvor data jo koster noget mere at bruge.

Læs også: Nyt tiltag i Facebook: Mere fokus på venner frem for nyheder

Facebook Lite tilbyder grund-funktionalitet som ens nyhedsstrøm, statusopdateringer, billeder og notifikationer, alt sammen pakket ned i en applikation som fylder under 1 MB så den skulle være hurtig at indlæse og opdatere.

Læs også: Gør Facebook lynhurtig med officielt Lite-app

Ifølge Facebook, skal Lite versionen til Android “give folk en pålidelig Facebook oplevelse når båndbredden er lav.”

Facebook Lite blev tilbudt i udvalgte lande tilbage i januar som et pilotprogram, men bliver nu officielt rullet ud i dele af Asien med dele af Europa, Latinamerika og Afrika i de følgende uger.

Vi har tidligere nævnt at Facebook Lite kunne sideloades, det bliver formentlig stadigvæk en nødvendighed da vi her i Danmark nok ikke får adgang til den via Play Store, de nyeste APK filer kan findes hos APKMirror hvor guiden fra den foregående artikel til stadighed er gældende.

Kilde: Facebook