Facebook: Vi vil fjerne spam-hjemmesider fra dit feed

Facebook vil sætte en stopper for den store mængde lavkvalitets spam-sites der fylder rigtig mange brugeres nyhedsfeed.

Facebook: Vi vil fjerne spam-hjemmesider fra dit feed

Når man scroller sig igennem ens Facebook-feed ser man oftere og oftere links til spam-lignende lavkvalitets sites fyldt med irriterende reklamer – men det vil Facebook nu lave om på.

Facebook er nemlig påbegyndt udbredelsen af en ny opdatering, der skal sørge for, at brugerne bliver eksponeret for endnu færre annoncer eller indlæg i deres nyhedsfeed, som linker til hjemmesider af lav kvalitet. Det beretter de i en pressemeddelelse.

Tiltaget er især blevet gennemført efter en massiv kritik fra deres brugere, der har klaget over en stigende mængde fake-news sites samt generelle spam-posts med “skadelige” reklamer.

Se også: Nu kan du spille Facebooks ‘Instant Games’ overalt

Denne nye opdatering vil især blive drevet at kunstig intelligens, der skal gøre et endnu bedre job for hurtigt og nemt at fjerne disse lavkvalitets sider, som Facebook kalder dem.

“VI har så brugt kunstig intelligens til at forstå, om en ny webside delt på Facebook har den ondsindede karakteristika. Så hvis vi klassificerer, at et post måske linker til en af disse typer lavkvalitets websites, vil det måske blive vist lavere nede i folks feeds og bliver måske ikke berettiget til at være en reklame, På den måde kan folk se færre vildledende posts og flere informative posts,” skriver Facebook i deres pressemeddelelse.

Nyheden kommer i kølvandet af en lignende historie fra den social medie-gigant, idet de for nyligt offentliggjorde, at de vil gøre en endnu bedre indsats for at gennemse posts, der kan være skadelige – dog her nærmere de voldelige episoder med live-streams.

Læs mere om den historie her: Facebook hyrer 3.000 nye ansatte efter drab og selvmord