Google annoncerer ny Google Pay-app og betalingskort

Google gør klar til lancering i dag, hvor de vil lancere en ny Google Pay-app - sandsynligvis sammen med et co-brandet betalingskort.

Google annoncerer ny Google Pay-app og betalingskort

I dag morgen klokken 18:00 kan man tune ind på Googles YouTube-kanal, hvis man vil se med live og få mere at vide om den nye Google Pay-app. Og skal man tro rygterne, så er der ikke kun en ny Google Pay-app på vej, men også et Google betalingskort – i ren Apple-stil.

Allerede tilbage i april blev der lækket billeder af et Google-co-brandet betalingskort samt mockups af pengehåndteringsværktøjer i Google Pay-appen. Og videoens tekstbeskrivelse stemmer overens med de lækkede billeder fra april.

Google står nemlig klar til at lancere sit eget banksystem, der giver brugere visuelle værktøjer til nemmere måder at administrere udgifter på. Der er endnu ikke detaljer om funktionerne i betalingskortet, men mon ikke Google fortæller alt om dette i videolanceringen.

Læs også: Nu kan du betale med Google Pay i Danmark

Apple Pay versus Google Pay

Google Pay kommer angiveligt til at virke lidt ligesom Apple-kortet gør for iPhone-brugere i Wallet-appen på iOS, men dog sat i markedet for at udfylde et tomrum i markedet: en virtuel bankkonto.

Apple-kortet er virkeligheden et kreditkort, og Googles fordel er, at brugernes kredithistorik ikke har betydning for, om man kan åbne en bankkonto – noget der kan imødekomme både Android og iOS-brugere.

Google har også tidligere haft et betalingskort, der dog ikke overlevede i det lange løb. Google Wallet-kortet var en MasterCard-debetkonto, der trak midler direkte fra en Google Wallet-saldo eller fra en gemt betalingsmetode. Dengang var Google Wallet-kortet mere en konkurrent til PayPal-betalingskortet.

I første omgang bliver det såkaldte “Google Card” lanceret i USA.

Læs også: Nu kan du betale med Apple Pay i Danmark

Se med i Googles præsentation her