Google lukker ned for Android Auto på mobilskærme i Android 12

Bruger du Android Auto i din bil direkte fra din mobilskærm? Så nyd det, mens du kan, for i Android 12 vil det ikke længere være muligt. Android Auto erstattes af Google Assistent-køretilstand.

Google lukker ned for Android Auto på mobilskærme i Android 12

Android Auto er efterhånden understøttet i rigtig mange biler. Det fungerer ved, at du med en kompatibel Android-smartphone kan overføre din telefons skærm til din bils skærm enten trådløst over Wi-Fi eller via USB-kabel.

Langt fra alle biler har dog en stor skærm til at køre eksempelvis Android Auto – og selv hvis bilen har en skærm, er det ikke sikkert, at Android Auto (eller Apple CarPlay for den sags skyld) er understøttet. Derfor har mange tyet til den næstbedste løsning – at køre Android Auto-brugerfladen direkte på ens telefonskærm med telefonen monteret ved bilens instrumentbræt.

Sidstnævnte mulighed for at bruge Android Auto direkte fra ens telefonskærm lukker Google dog ned for i Android 12, oplyser selskabet til 9to5Google. Google har tidligere meldt ud, at Android Auto på mobiltelefonen var på vej i graven, men det er først nu, at Google oplyser hvornår.

Læs også: Android Auto er nu officielt klar i Danmark

Sådan så Google “Google Assistent-køretilstand” for sig i 2019. I dag er layoutet noget anderledes. Foto: Google

Google Assistent-køretilstand erstatter Android Auto på mobilskærme

I Android Auto-appen er brugere med Android 12-betaudgaver begyndt at få følgende meddelelse: ”Android Auto er nu kun tilgængelig på bilskærme. Prøv i stedet Google Assistent-køretilstand på din telefon.”

En talsperson fra Google har bekræftet, at Android Auto på mobilskærme ikke længere vil virke i Android 12. Det erstattes i stedet af Google Assistent-køretilstand, som Google introducerede i 2020 og sidenhen har udviklet på.

– Google Assistant-kørselstilstand er vores næste udvikling af den mobile køreoplevelse. For de personer, der bruger Android Auto i understøttede køretøjer, vil den oplevelse ikke forsvinde. For dem, der bruger Android Auto-mobilappen, vil de blive overgået til Google Assistent-køretilstand. Fra og med Android 12 vil Google Assistent-køretilstand være den indbyggede mobile køreoplevelse. Vi har ingen yderligere detaljer at dele på nuværende tidspunkt, oplyser Google.

Hvis du foretrækker Android Auto på mobilskærme frem for Google Assistent-køretilstand, er der én løsning: Lad være med at opdatere til Android 12. Google holder nemlig stadig live i Android Auto til mobilskærme for alle dem, som har en telefon med Android 6.0 Marshmallow, Android 7.0 Nougat, Android 8.0 Oreo, Android 9 Pie, Android 10 eller Android 11.

Læs også: Google åbner op for flere apps til Android Auto til navigation og parkering

Google Assistent-køretilstand virker endnu ikke i Danmark

Erstatningen for Android Auto, Google Assistent-køretilstand, er endnu ikke tilgængelig i Danmark. Da funktionen blev lanceret i 2020, var den (som mange andre Google-funktiioner) kun tilgængelig i USA og på engelsk.

I april blev Google Assistent-køretilstand også gjort tilgængelig i Australien, Storbritannien, Irland, Indien og Singapore, men kun hvis man har valgt engelsk sprog i indstillinger. Om Google Assistent-køretilstand når at blive klar i Danmark til den endelige udgivelse af Android 12 omkring september, er endnu uvist.

Når Google Assistent-køretilstand en skønne dag virker i Danmark, kan du aktivere funktionen på flere måder. En af dem er at gå ind i Google Maps, hvor du skal trykke på dit profilbillede eller forbogstav øverst i højre side af appen. Tryk derefter på Indstillinger, derefter Navigationsindstillinger og til sidst Indstillinger for Google Assistent.

For at kunne bruge Google Assistent-køretilstand på din telefon skal den have Android 9 Pie eller nyere og have mindst 4 GB RAM.

Ud over at Android Auto til mobilskærme er på vej ud vil Android Auto til bilskærme på sigt også blive afløst af en mere sofistikeret løsning kaldet Android Automotive. Det er en udgave af Android, der er udviklet til at fungere som ens bils komplette infotainmentsystem fra fabrikken.

Se også: Seneste nyt om apps til smartphones