Google Maps: Drop bilen og brug offentlig transport eller gå

Google har introduceret en ny funktion i Google Maps, der skal skabe øget synlighed om at lade bilen stå og i stedet bruge offentlig transport eller gå på ruter, hvor det giver mening.

Google Maps: Drop bilen og brug offentlig transport eller gå

I forbindelse med Earth Day, der fandt sted i går, har Google Maps fået en række nye funktioner, der skal gøre transport mere bæredygtig. Google vil blandt andet promovere mulighederne for offentlig transport og alternativer til fods i stedet for bilruter.

Foto: Google

Google Maps kommer fremover med forslag til rejser med offentlig transport og alternativer til fods som et supplement til ruten tiltænkt bilen, hvis ”rejsetiden kan sammenlignes og er praktisk.”

Forslagene dukker op under en overskrift, hvor der står ”Overvej også”. Den ligger længst nede på siden og giver et hurtigt overblik, hvor man blandt andet kan se, om det går hurtigere eksempelvis at gå.

”Funktionerne bliver tilgængelige i løbet af de kommende uger i flere end 15 byer rundt om i verden, blandt andet Amsterdam, Barcelona, London, Montreal, Paris, Rom og Sydney.” Det er endnu uvist, om en dansk by – formentlig København – vil være iblandt de 15 byer.

Se også: Nu bliver det nemmere at finde vej med Google Maps

AI-baserede oplysninger om ladestandere

En af nyhederne i Google Maps skrev vi for nylig om. Det handler om bedre beskrivelser af, hvor man finder offentlige ladestandere til elbiler, når man navigerer til dem med Google Maps. Den funktion kommer i løbet af de kommende måneder, oplyser Google.

”For eksempel kan man, når man er på vej til en ladestation, se en detaljeret beskrivelse som ”kør ind i parkeringskælderen og følg skiltene mod udgangen. Lige før udgangen skal du dreje til højre.”

I elbiler med Android Automotive med Google-tjenester fremhæver Google Maps opladere i nærheden, hvis man er ved mangle strøm på bilen. Her får man information som tilgængelige ladestandere i realtid – ligesom man kan bringe frem manuelt. Denne opdatering ruller ud globalt i løbet af de kommende måneder.

Se også: Nye AI-funktioner klar i Google Maps