Nu bliver det nemmere at finde vej med Google Maps

Google tester ny funktion i Google Maps, der gør det nemt at se, hvor indgange i bygninger er. Dermed bliver det nemmere at finde vej til nye adresser.

Nu bliver det nemmere at finde vej med Google Maps

Har du prøvet at bruge Google Maps til at navigere til et bestemt sted, som du ikke har besøgt før, og været godt og grundigt forvirret over, hvor indgangen til bygningen er henne? Så er du ikke alene – og heldigvis tester Google lige nu en funktion, der løser præcis det problem.

Google er nemlig begyndt at vise et ikon, der på kortet viser, hvor man kan komme ind i en bygning.

Det kan lyde som en lille ting, men den lille oplysning kan være yderst brugbar og hjælpe med at spare flere minutter på at finde indgangen, hvis det er en større bygning, eller hvis man er kørende i bil og ikke helt ved, hvor man skal parkere bilen.

Læs også: Nu bliver det nemmere at bruge Google Maps

Viser indgange på bygninger med små ikoner

I version 11.17.0101 af Google Maps viser indgangene på en bygning sig, når stedet er markeret på kortet, og kortet er zoomet tilstrækkeligt ind. De vises som runde hvide cirkler med et indgangssymbol på. Det er dog ikke på alle telefoner eller i alle områder, at denne nye mulighed dukker op, men den er set på visse Pixel-modeller som Pixel 7a.

En anden ændring er, at den bygning, man klikker på eller eventuelt navigerer til, bliver gjort rød på kortet, så den skiller sig ud fra de øvrige, omkringliggende bygninger og ting på kortet.

Funktionen er blevet testet med forskellige typer af bygninger som hoteller, lægehuse, supermarkeder, isenkræmmere, caféer og restauranter i New York, Las Vega, San Francisco og Berlin. Indgangene bliver vist på visse og ikke alle bygninger, hvilket tyder på, at Google måske stadig er i gang med at indsamle den nødvendige information.

I visse tilfælde er indgangene blevet vist med en enkel grøn pil i den hvide cirkel, men det er uklart, hvornår Maps vælger henholdsvis det ene og det andet ikon.

Læs også: Sådan kalibrerer du Google Maps og gør placeringen mere nøjagtig

Viser også ind- og udgange ved tog- og metrostationer

Google Maps tilføjede for nylig en lignende funktion, når man får rutevejledning med offentlig transport. I visse byer viser Google Maps nu nøjagtigt ind- og udgange til tog- og undergrundsstationer. Det er meget brugbart på mere indviklede stationer, der kan strække sig over store områder under jorden.

Om det er herfra, at Google har fået inspirationen til også at tilføje indgangene til bygninger i Google Maps, vides ikke, men det er da ikke helt usandsynligt.

Det ser ud til, at den nye indgangsvisning stadig er på et tidligt teststadie, så det kan tage lidt tid, inden funktionen ruller ud til alle. Når den gør det, bliver det dog meget lettere at finde den letteste vej til sin destination i Google Maps.

Læs også: Google Maps viser snart Plug & Charge-ladestandere