Google Maps viser nu trafiklys på kortet

Google er begyndt at teste små ikoner med trafiklys i Google Maps, som indikerer, at du nærmer dig et lyskryds forude.

Google Maps viser nu trafiklys på kortet

Google Maps begynder nu at vise på kortet, hvor der er lyskryds på din rute. Det skriver droid-life.

Efterhånden som du nærmer dig et lyskryds, vokser ikonet på kortet i størrelse, hvilket kan hjælpe dig med at vise, hvad der venter dig forude på din rute.

Lyskryds, der er vist på kortet, kan også være en hjælp, hvis det for eksempel tager lang tid at foretage et venstresving i det kommende lyskryds på grund af tæt trafik.

Så kan man i nogle tilfælde bruge de nye ikoner som en hjælp til at overveje, om det kan være en fordel at dreje til venstre før lyskrydset, hvis det er muligt.

Læs også: Det nye Apple Maps planlægger ruten i elbil

 

Testes foreløbig kun i USA

Indtil videre er de nye ikoner kun rullet ud i amerikanske byer som New York, San Francisco, Los Angeles og Chicago, men faktisk er det ikke første gang, at Google har føjet lyskryds til kortet. Funktionen har ifølge The Verge været tilgængelig for japanske brugere af Google Maps i adskillige år, men nu ser den altså ud til at blive rullet ud til andre steder.

Der er dog endnu ingen beretninger om, at ikonerne er tilgængelige i Europa, og indtil videre testes de også kun i USA. Om nogle måneder er det dog ikke utænkeligt, at vi får ikonerne at se flere steder.

Siden Apple introducerede iOS 13-softwaren sommeren 2019 har det været muligt at se lyskrydsene i appen Kort. Siri er endda i stand til at give dig rutevejledning ud fra lyskrydsene, f.eks. ved at sige ”drej til venstre ved næste lyskryds”.

Læs også: Android Auto og Android Automotive – Hvad er forskellen?

De fleste brugere af Google Maps får endnu ikke rutevejledninger ud fra letgenkendelige objekter langs ruten såsom lyskryds eller særlige bygninger, men en bruger melder dog om, at Google Maps hos ham er i stand til at give rutevejledninger ud fra lyskrydsene i stedet for at angive afstand. Også dette må forventes at rulle langsomt ud til flere brugere.

Når først Google har fået integreret et større antal lyskryds i dets korttjeneste, kan man også forestille sig, at der på et tidspunkt kommer en indstilling, som lader brugeren vælge, om man eksempelvis ønsker at foretage venstresving i lyskryds eller ej, eller om man vil krydse travle veje uden lyskryds eller ej.

Indtil videre må vi væbne os med tålmodighed og vente tålmodigt på, at lyskrydsikonerne finder vej her til Danmark – og ellers kan iPhone-brugere som bekendt bruge Apple Kort, som efterhånden er blevet et glimrende alternativ til Google Maps.

Læs også: Huaweis appbutik klar med Google Maps-alternativ