Huaweis appbutik klar med Google Maps-alternativ

Huaweis nyeste mobiler kommer uden Googles apps og tjenester. hvor en af de store mangler har været en kort- og navigationstjeneste. Men nu er et alternativ til Google Maps klar i AppGallery.

Huaweis appbutik klar med Google Maps-alternativ

Huaweis nyeste serie af mobiltelefoner, P40-serien, byder på nogle af markedets bedste kameraer, lynhurtig hardware og er generelt virkelig gode mobiltelefoner. Den største udfordring er stadig manglen på Googles appbutik, samt Google egne apps og tjenester.

Første del er overkommeligt med tredjeparts appbutikker, hvor man kan hente langt de fleste apps, som man har brug for i det daglige. Men et større problem er manglen på Googles apps, så som Google Maps.

Huaweis appbutik, AppGallery, får ganske langsomt nye nødvendige apps ind, og flere er på vej. En stor mangel har dog længe været et alternativ til Googles populære kort- og navigationsapp, Google Maps – indtil nu.

Læs også: Sammenligning: Huawei P40 Pro mod Samsung Galaxy S20

HERE WeGo navigation klar i AppGallery

Der har tidligere været snak om et samarbejde mellem TomTom og Huawei og et Google Maps-alternativ, men nu er Huawei appbutik, AppGallery altså klar med HERE WeGo kort- og navigationsappen. HERE WeGo er også tilgængeligt i Googles appbutik og Apples App Store, hvor appen er hentet af flere millioner og får rigtig gode anmeldelser med på vejen.

HERE WeGo til byder navigation, både online og offline, med både bil, cykel, taxi og offentlig transport. Der er dansk stemme, live opdatering af trafikken, hastighedsgrænser og meget mere.

Læs også: Test: Huawei P40 Pro

Tilføjelsen af HERE WeGO-navigation er et skridt i den rigtig retning for Huawei og deres appbutikker. Lige nu kan man hente HERE WeGo i Appgallery, men mon ikke tjenesten fremover bliver præinstalleret på Huaweis kommende mobiler? Det må tiden vise.

Har i prøvet HERE WeGo?

Se også: Sammenlign priser på Huawei P40

Efterfølgende nyt om sagen

Interessen for temaet fortsatte. Daniel Søgaard Hald kunne ikke slippe temaet. 29/4/2020 postede redaktionen en ny vinkel med fortællingen Test: Samsung Galaxy S20+ – den S20 du skal købe – Historien kan du læse her. Absolut seneste nyt om temaet kan du finde her.