Google Maps viser snart Plug & Charge-ladestandere

Plug & Charge er en superpraktisk måde at oplade sin elbil på, og snart gør Google Maps muligt at finde ladestandere, der understøtter teknologien til nem opladning.

Google Maps viser snart Plug & Charge-ladestandere

Android Authority har kigget på kildekoden til version 111.15.103 af Google Maps. Her er der fundet tekststrenge, der indikerer, at det snart bliver muligt at søge efter Plug & Charge-kompatible ladestandere i Google Maps.

Læs også: Google Maps på Android viser nu vejr og luftkvalitet

Nem opladning af elbilen

Plug & Charge-teknologien er en foreslået standard, der gør det meget let at oplade sin elbil. Her behøver du ikke hive kreditkortet eller apps frem. Du tilslutter bare bilen til ladestanderen, og så gør opladningen i gang. Ladestanderen henter informationer om betaling direkte fra bilen, uden at du skal gøre noget som helst.

Det er samme løsning, som Tesla-ejere har været vant til at kunne anvende på Tesla-ladere. Med Plug & Charge-standarden vil en lang række bilmærker og ladeoperatører gå sammen om at udbrede den fælles standard, så en lignende brugeroplevelse kan opnås på det resterende lademarked.

Google Maps tilbyder allerede en række funktioner til ejere af elbiler. Du kan se ladestandere og få vist ladehastigheder og stiktype og se, hvilke ladeudtag der aktuelt er optagede eller ledige. De nye tekststrenge i Google Maps tyder på, at appen snart vil få endnu en praktisk og relevant funktion for elbilisterne.

Læs også: Stor test: Hvor hurtigt lader elbiler op i virkeligheden?

Ligger gemt i app-koden

Et kig på koden i opdateringen kan give et fingerpeg om, hvilke funktioner, der er på vej. De bliver under udviklingen ofte en del af opdateringer, så udviklerne kan teste dem. Det er her, Plug & Charge-søgefunktionen er dukket op. Det er selvfølgelig også muligt, at funktionen ikke bliver aktiveret for offentligheden. Det er der ingen garanti for.

Men version 111.15.103 af Google Maps-appen til Android viser, at Google kan vise ladestationer med Plug & Charge-funktioner.

Plug & Charge på vej til Google Maps

<string name=”CAR_PLUG_AND_CHARGE_BODY”>”Charging stations with plug and charge let you charge more conveniently, without using your phone or charging card. You can set up plug and charge in your vehicle’s settings and payment app.”</string>

<string name=”CAR_PLUG_AND_CHARGE_TITLE”>Plug and charge</string>

<string name=”CAR_SEARCH_PLUG_AND_CHARGE”>Plug and charge</string>

Denne opladningsteknologi er tilgængelig på køretøjer fra flere producenter lige nu, såsom BMW, Ford, GM og Mercedes. Så vi er glade for at se, at Google tilsyneladende også omfavner standarden, hvilket potentielt giver brugerne mulighed for problemfri opladning af elbiler.

Læs også: Guide til nem opladning af elbil med Plug & Charge