Googles nye beskedapp Allo udgives på onsdag

Googles længe ventede iMessage-konkurrent, Allo, der har været undervejs siden maj måned, bliver efter alt at dømme udgivet denne onsdag.

Googles nye beskedapp Allo udgives på onsdag

Ventetiden er snart ovre, hvis du venter utålmodigt på at prøve Googles nye beskedtjeneste, Allo.

Tilbage i maj måned løftede Google sløret for firmaets nye satsning på området inden for instant messaging, efter Apple længe har været langt fremme med Beskeder-appen og tjenesten iMessage.

Google har flere gange forsøgt sig med forskellige, halvhjertede forsøg, bl.a. Hangouts, som aldrig rigtigt har slået igennem. Nu giver Google det dog endnu et forsøg med Allo, der ser ud til at være klar til endelig udgivelse i denne uge efter at have været betatestet af en række udvalgte brugere siden afsløringen ved Google I/O.

Læs også: Allo er Googles nye og intelligente beskedapp

Hvis det står til den altid velinformerede Twitter-bruger evleaks, er Allo nemlig klar, ikke bare i denne uge som først udmeldt, men mere præcist onsdag den 21. september. Den samme dato kunne en bruger på Google+ melde ud timer før evleaks, så der ser ud til at være noget om snakken.

Google lovede at udgive Allo ’denne sommer’, og hvis man spørger Googles søgemaskine, hvornår efteråret begynder, oplyses datoen den 22. september som den første efterårsdag eller efterårsjævndøgn. Det vil med andre ord betyde, at Google lige akkurat når at holde sit løfte om at lancere appen denne sommer, og dermed ser den 21. september, som flere gange nu er meldt ud, altså ud til at være ganske sandsynlig.

Sådan fungerer beskedappen Allo

Hvad kan du så med Googles Allo-app? Konceptet er sådan set meget simpelt. Det er en ny app til både Android og iOS, der lader dig chatte med venner, familie og bekendte via din internetnetforbindelse lige som iMessage, Messenger, WhatsApp og så videre. Lige som flere af de eksisterende tjenester er du og dine kontakter forbundet via telefonnumre.

Allo er centreret omkring Googles assistent, hvor der er integreret Googles kunstige intelligens og maskinlæring. Du kan bl.a. få Allo til automatisk at svare på dine modtagne beskeder, lige som modtagne billeder også automatisk bliver analyseret, hvorefter Allo præsenterer mulige svar, som du kan sende.

Læs også: Google lancerer nu appen Duo: Videochat gjort simpelt

I Allo vil du også kunne chatte med Googles assistent, så du rent faktisk har alle Googles mange søgefunktioner og hjælpemidler lige i nærheden. Forestil dig Siri for dig – bare tekstbaseret.

En central del af Allo er også de mange nye muligheder, hvorpå du kan udtrykke dig – noget som Apple også har fokuseret på i den opdaterede Beskeder-app i iOS 10. Sikkerheden er også i højsædet i Allo, hvor du kan vælge at sende sikre og krypterede beskeder. Som udgangspunkt er samtaler dog ikke krypterede, da det vil umuliggøre de mange funktioner, som Google har indbygget i tjenesten.

En ting, som Allo ikke kan, er dog videoopkald. Her skal du bruge Googles anden nye app, Duo, som blev vist frem samtidig med Allo, men lanceret for nogle uger tilbage.