Huawei Mate 30 må ikke lanceres med Googles apps og tjenester

Ifølge Google må Huaweis kommende Mate 30-serie ikke lanceres med Googles apps præinstalleret.

Huawei Mate 30 må ikke lanceres med Googles apps og tjenester

Dagen starter med virkelig dårlige nyheder for Huawei og deres kommende Mate 30-serie, som flere af os går og venter spændt på. Ifølge Google må Huawei nemlig ikke lancere Mate 30, Mate 30 Pro og hvad der ellers er planlagt med Googles egne apps og tjenester ombord, skriver The Verge.

Det skyldes, at amerikanske virksomheder ikke må handle med den kinesiske smartphoneproducent pga. handelsforbuddet fra USAs handelsministerium. Der er ellers lige blevet givet 90 dages udsættelse inden handelsforbuddet træder i kraft, men det dækker kun allerede lancerede produkter, hvilket Mate 30-serien selvfølgelig ikke går ind under.

Det betyder at de lanceres uden Google-tjenester som Gmail, Maps, Play Butik, Youtube, Fotos, Pay og mange flere.

Det er ikke kun Mate 30-serien der bliver berørt af dette, men også den længe ventede foldbare mobiltelefon, Mate X. Bliver det en realitet, at disse enheder lanceres uden Googles apps og tjenester, så bliver det lidt af en udfordring. Huawei er dybt afhængige af Googles-tjenester i Europa. 

Android styresystemet er open source, så det vil stadig være at finde på enheder, men altså ikke Googles vitale tilføjelser.

Læs også: Huawei Mate 30 Pro reklameplakat lækket

Arbejder allerede uden Google-tjenester

I Kina er Huawei vant til at arbejde uden Googles apps og tjenester, hvor der til gengæld er et virvar af appbutikker og konkurrerende apps. Men i Europa ser det meget anderledes ud, hvor netop Googles tjenester er en nødvendighed, hvis man vil sælge en mobiltelefon. Huawei har længe arbejdet på deres egen appbutik, som kan blive et alternativ til Googles Play Butik.

Læs også: USA handelsforbud forlænges igen