Huawei overhaler snart Apple globalt

Huawei har haft et fremragende år, på trods af mistanke om spionage. Globalt indtager Huawei snart andenpladsen, foran Apple.

Huawei overhaler snart Apple globalt

Vi har hørt meget til Huawei i 2018, på godt og ondt. Vi har set virkelig gode produkter fra dem og endda en ny hukommelseskort standard. Men Huawei har den seneste tid også kæmpet med mistanke om spionage, samt mulige udelukkelselser fra bl.a. Canada, Australiaen og USA. Mange lande er bekymrede omkring brugen af Huawei telekommunikations udstyr, men Huawei selv forsikrer danskerne om, at der ikke er grund til bekymring. På trods af alt dette, så har det været et fremragende år for Huawei, som er gået frem med hele 30 procent flere solgte enheder.

I 2017 fik producenten solgt 153 millioner enheder, men i 2018 har de altså rundet hele 200 millioner. Det betyder at Huawei ser ud til at overhale Apple globalt og dermed placerer sig på andenpladsen, med Samsung stadig i front. 

Læs også: Rygte giver Huawei P30 Pro buet skærm og 38MP kamera

Huawei P20 Pro blindtest
Huawei P20-Serien var ekstremt popular sidste år og grund til en stor del af Huaweis succes i 2018. Foto: Mobilsiden.dk

P20-serien hjalp Huawei godt på vej

Ifølge Nikkei Asian Review, så er Huaweis P20-Serie, der blev lanceret i april måned sidste år, en stor del af årsagen til producentens succes. Den solgte nemlig umådeligt godt. 

I 2017 så vi Huawei på tredjepladsen med 10,4 procent på det globale marked, Apple med 14,7 procent og Samsung med 21,6 procent. Men i andet kvartel så vi Huawei indtage andenpladsen, efter Samsung, og beholdte føringen over Apple helt ind til september. Samlet set fik Apple solgt 215,8 millioner enheder sidste år. Samlet set ser det ud til at smartphone salget generelt er faldende, for andet år i træk.

Nikkei Asian Review siger dog også, at Huaweis salg ser ud til at blive ramt i 2019, netop på grund at anklagerne om spionage. 

Læs også: Huawei åbner showroom i Field’s