Messenger får end-to-end-kryptering i Danmark

Meta ruller nu endelig end-to-end kryptering ud, som bliver standard for alle. Det er aktiveret ved både beskeder og videopkald.

Messenger får end-to-end-kryptering i Danmark

Meta startede udrulningen af end-to-end kryptering til Messenger i starten af december, og er nu endelig rullet ud til alle i Danmark.

Se også: Test og bedømmelser på nyeste smartphones

Sikkerheden i Messenger forbedres

End-to-end kryptering bliver nu standard i Messenger. Har du ikke allerede fået en pop-up i Messenger, er den der sandsynligvis nu.

Meta har arbejdet på end-to-end kryptering siden 2016, men det er altså først i slutningen af 2023, at funktionen begyndte at blive rullet ud til alle brugere, hvor det også blev standard. Det er dog en gradvis udrulning, som kan tage ganske lang tid.

Nu er det så landet hos brugere i Danmark, som kan nyde godt af den højere sikkerhed i både beskeder og videoopkald.

Efter at have aktiveret end-to-end kryptering og oprettet en kode, vil brugerne blive bedt om at indtaste koden på andre enheder.

End-to-end-kryptering giver et ekstra lag af sikkerhed. Det betyder, at indholdet i beskeder og opkald er beskyttet fra det øjeblik, de forlader afsenderens enhed, til det øjeblik, de når modtagerens enhed.

Med andre ord kan ingen, heller ikke Meta, se, hvad der bliver sendt eller sagt.

Se også: Laveste priser og tilbud på mobiltelefoner

Giver nye funktioner i Messenger

End-to-end kryptering i Messenger giver ikke brugerne færre funktioner, men introducerer derimod nye.

End-to-end-krypterede samtaler tilbyder nye funktionalitet, herunder muligheden for at redigere beskeder, højere foto- og videokvalitet og forsvindende beskeder.

End-to-end kryptering på vej til Instragram

Meta er godt i gang med at gøre alle deres tjenester end-to-end krypterede Whatsapp er det allerede, nu også Messenger og Facebook. Næste i rækken er Instagram.

Meta har tidligere fortalt, at Instagram vil få end-to-end kryptering kort tid efter, at det er rullet ud til Messenger.

Se også: Priser, tilbud og sammenligning af mobilabonnementer