Nordmand reddet af et Apple Watch

Norsk politi fandt Toralv alene, bevidstløs og blodig. Alarmopkaldet kan han takke hans Apple Watch 4 for.

Nordmand reddet af et Apple Watch

Natten til søndag modtager det norske politi et opkald fra et mobilnummer, men der kommer ingen lyd fra opkalderen. De tager derfor kontakt til Mali Storli Engedal, der er Toralv Østvangs kone. Mali er på dette tidspunkt i deres hjem i Oslo og fortæller, at Toralv er på besøg hos en ven i Hamar. Kort efter finder politiet i Hamar Toralv på gulvet, bevidstløs, blødende og med flere knoglebrud.

Registrerer Apple Watch et fald, og ligger man stille i 1 minut uden at slukke alarmen fra uret, så reagerer uret ved at kontakte alarmcentralen automatisk. Det er en funktion man selv skal aktivere, medmindre man er over 65 år.

Klokken 04:12, natten til søndag, ringer Toralvs Apple Watch 4 automatisk til alarmcentralen. Politiet dukker op en halv time senere, hvor de finder Toralv med brud på tre knogler, bevidstløs og blødende.

Læs også: Fremtidens Apple Watch kan måske måle dit blodsukker

Reddet af Apple Watch
Toralv fik en skade omkring det ene øje og brud på tre knogler.

Toralv ligger nu til observation på Elverum sykehus, fordi uret havde reageret, hvor ingen andre var til stede. Toralvs datter, Kirsti Østvang, blev efterfølgende interviewet af NRK, og hun er lykkelig for at der blev reageret så hurtigt:

“Det kunne have været så meget værre. Alle formiddag spurgte vi; Hvad var der sket, hvis han ikke havde båret et smart ur? Han tog ikke sin mobiltelefon i badeværelset. Det er fantastisk, at han fik så hurtig hjælp fra alarmen, indtil politiet fandt ham. Det var et alvorligt fald, måske reddet sit liv”

Selve faldalarmen er også aktiveret i Danmark, men er du under 65 år, så skal du selv aktiverer den. Det gør du ved at gå ind i Watch-appen på din iPhone, derefter vælge menupunktet “Nødopkald SOS” og så aktivere “Faldregistrering”. Her kan du også vælge nødkontakter, som også kan kontaktes, hvis uret registrerer et fald.

Test: Apple Watch 4 – Mangler det vigtigste

Sidste tilføjelse til historien

Historiens videre forløb. mobilsiden kunne ikke lade være. 30/1/2019 rettede vi nyt fokus på sagen med en artikel der drejer sig om Dalende salg får Apple til at sænke priserne på iPhonesKlik her for at åbne artiklen.. Meget er sket siden. Du kan klikke her for seneste nyt om sagen..