Nu kan du downloade Rejsekort som app til Android og iPhone

Efter mange års ventetid er det nu muligt at få Rejsekort og checke ind og ud i bus, tog, metro og letbane med et simpelt swipe på sin mobil.

Nu kan du downloade Rejsekort som app til Android og iPhone

Et smartphonebaseret rejsekort har ladet vente på sig i mange, mange år. Men nu er det her. Rejsekort & Rejseplan A/S, der står bag det klassiske rejsekort, har lanceret en ny app til både iOS og Android, så man nu kan droppe det fysiske plastikkort og standerne på perronerne for udelukkende at checke ind og ud med et swipe på sin mobil.

Se også: Rejsekortet kommer endelig som app – skal erstatte plastikkortet

Download den nye Rejsekort-app

Hvis du ønsker at downloade den nye rejsekort-app, kan du hente den til iPhones i App Store her og til Android-telefoner i Google Play-butik her.

I december 2023 kunne Rejsekort & Rejseplan A/S oplyse, at Rejsekort som app var på vej, og nu er appen så blevet tilgængelig. Det er dog ikke alle og enhver, der kan downloade og bruge appen. I første omgang er Rejsekort-appen kun blevet tilgængelig for de første 20.000 rejsende over 18 år, som har MobilePay.

Det lader dog ikke til, at det i øjeblikket er muligt at downloade appen til Android-telefoner, da den står som utilgængelig i Danmark. Rejsekort & Rejseplan A/S oplyser da også, at til en start kun er muligt for iPhone-brugere. “Kort tid efter kan Android-brugere også downloade appen,” oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Er man ikke blandt de første heldige brugere, kan man skrive sig på en interesseliste og få besked, når der åbnes for flere brugere. Begræsningen i antallet af brugere bliver ophævet i løbet af 2024.

Sådan virker den nye Rejsekort-app til mobil

I denne version kan man rejse med appen, hvis man er over 18 år og kan betale med MobilePay. Check ind og ud sker med et swipe i appen og ikke på de blå Rejsekortstandere.

Appen registrerer automatisk, om rejsen foregår med bus, tog, metro eller letbane. Afregning for dine rejser sker en gang i døgnet via MobilePay.

Du kan rejse som med det nuværende Rejsekort, dvs. hele Danmark samt Øresundstog til Malmö C, Hyllie og Triangeln og buslinje 110 Sønderborg-Flensborg – dog undtagen Bornholm.

Hvis du glemmer at checke ud, kan appen minde dig om det og endda checke ud for dig, hvis du slår funktionen Smart check ud til. Derudover bliver rejsende der har glemt check ud, automatisk checket ud hver nat kl. 04.00, hvis de er checket ind inden kl. 22.00.

Rabat på rejser

Der optjenes fortsat rabat i appen. Der er tidsrabat ved rejser inden for et regionalt takstområde, og rejsen begynder uden for myldretiden. Det vil sige hverdage kl. 11-13 og kl. 18-07 samt lørdag, søndag og helligdage.

Trafikvirksomhederne giver 40 % rabat på rejser i Jylland og på Fyn ved brug af Rejsekort som app. Man får rabat i den kalendermåned, hvor man tager appen i brug, samt den efterfølgende kalendermåned. Efter de to første kalendermåneder vil rabattrinnet være afhængigt af, hvor meget man har rejst og optjent i Rejsekort som app.

Mange nye funktioner på vej

Appen er baseret på  FAIRTIQ fra Schweiz, som vandt et miniudbud i 2023. Appen ligner i høj grad derfor også denne, men har fået nye, blå Rejsekort-lignende farver.
I løbet af de kommende år vil der blive tilføjet mange flere funktioner til appen. Senere på året vil kunder, der er 67 år eller derover, kunne bruge appen og få pensionistrabat. I løbet af 2025 vil børn og kunder, der er visiteret til rabat, kunne checke ind med Rejsekort som app. I 2025 bliver det også muligt at checke medrejsende, cykler og hunde ind.

Se også: De bedste apps til dig med elbil

Guide: Sådan bruger du den nye Rejsekort-app

Er du i tvivl om, hvordan Rejsekort-appen til iPhone og Android fungerer? Se denne guide nedenfor, hvor vi trin for trin viser, hvordan du kommer i gang med at bruge Rejsekort på din smartphone.

Guide: Sådan bruger du den nye Rejsekort-app

Se nedenfor, hvordan du bruger Rejsekort som app til at rejse med offentlig transport:

Det gamle Rejsekort forsvinder ikke – endnu

Selv om det nye, appbaserede Rejsekort nu introduceres, kan danskerne fortsætte med at bruge plastikkortet og checke ind og ud ved perronerne. I hvert fald for en stund.

Mange danskerne ønsker eller kan af forskellige årsager ikke bruge en app, og til dem er Rejsekort & Rejseplan A/S i gang med at udvikle en alternativ løsning. Løsningen vil bestå af et kort og en form for udstyr, som det kendes fra det nuværende Rejsekort. Først når denne alternative løsning er på plads bliver det traditionelle Rejsekort-system udfaset.