De bedste apps til dig med elbil

Der er mange apps til elbiler at vælge mellem. Vi giver her et overblik over de mest essentielle og bedste apps dig og din elbil.

De bedste apps til dig med elbil

Er du netop blevet ejer af en elbil, går du og venter på din første elbil eller har du kørt elbil længe? Så er der her et udvalg af nogle af de bedste apps, der gør køreturen i den batteridrevne bil endnu sjovere, enkel og komfortabel.

Se også: Find billigste ladeboks til hjemmet

Det kan være en anelse utrygt, at skulle hoppe fra benzinbilen eller dieselhakkeren og over i en elbil. Hvordan fungerer det med opladningen? Hvor langt kan jeg køre på en opladning? Hvad koster opladning? Hvor finder jeg opladning? Hvad hvis jeg løber tør for strøm? Men bare rolig, når du først har kørt elbil i en uges tid, ønsker du ikke at gå tilbage.

For at gøre livet med elbil endnu lettere og sjovere, er der nogle apps, der varmt kan anbefales. Vi giver dig her vores bud på de essentielle og bedste apps, som dig med elbil bør have på din smartphone.

Appen til din elbil

Appen til netop din elbil er genial! Start og stop opladning, forvarm kabinen, lås/lås op på afstand, find bilens lokation og meget mere. Appen til elbilen gør det meget mere komfortabelt at have elbil.

Det er apps som Tesla, Volkswagen We Connect, Hyundai Bluelink Europe, My Renault, BMW Connected, MG iSmart og mange flere.

Alle nedenstående apps kan hente både til iPhone (iOS) og Android-telefoner.

Tesla-app.

Chargemap

Chargemap er en af de bedste tjeneste, når du skal finde en ladestation her og nu eller planlægger en længere tur i elbil.

Her finder du lettest netop den ladestander du har brug for. Chargemap giver samtidig de mest komplette og troværdige realtidsopdateringer over ladestationerne.

Chargemap

A Better Route Planner (ABRP)

Skal du på en lang køretur i elbil, der kræver planlæg med flere stop, behøver du ikke lede længere: A Better Route Planner, eller ABRP, er genial.

Her kan du vælge netop din elbil samt et vælg af filtre, og dermed få den til at planlægge ruten med ladestop fra A til B.

Vælger du Premium til, kan du endda bruge ABRP direkte i Android Auto, Apple CarPlay – selv på Apple Watch. Det koster 5 euro per måned eller 50 euro per år.

Se også: Sammenlign elbiler

A better Route Planner

Google Maps / Apple Kort

Både Google Maps og Apple Kort er blevet meget bedre med dig til elbil, og opdateres hele tiden med nye funktioner til elbilister. Her kan man vælge de bedste ruter for elbiler og søge efter ladestationer på ruten.

Google Maps

&Charge

Med &Charge kan du gøre livet lettere for andre med elbil og dig selv, når man skal finde en ladestander. Det bedste er, at man for eksempel kan få gratis opladning med i hatten.

I &Charge deler man oplevelser og uploader billeder fra ladestationen. Det udløser forskellige præmier, som gratis opladning, billigere og opladning og mere.

&Charge

Need to Charge

Står du og mangler en ladeplads og alle parkeringspladserne er fyldt op af andre elbiler? Det er sikkert ikke dem alle, der rent faktisk har brug for ladestikket. Her er appen NeedToCharge ganske smart.

Med NeedToCharge kan du være heldig at få en parkeringsplads med ladestik eller give pladsen til en anden, der har brug for den.

Man opretter en profil i appen med bilens registreringsnummer. Mangler du en ladeplads og kan se en elbil der ikke lader længere, kan du indtaste dens registreringsnummer i appen i trykke på “I need to charge”. Er du heldig, hører du fra ejeren.

Need to Charge

Apps fra ladeoperatører

Så er der alle de essentielle apps fra ladeudbydere, som gør opladning lettere og ofte også billigere. Her er det for eksempel Clever, E.ON Drive, Tesla, OK, Circle K, Q8 opladning, Ionity, Shell Recharge og flere andre. Hent dem du har behov for.

Ionity

Forslag fra dig til andre?

Har du en app til elbil du ikke kan undvære? Så del den med os og andre i kommentarfeltet nedenfor.

Se også: Få den bedste pris på elbilforsikring hos If