Nu kan du tage med Google Maps på vandretur i Danmark

Dansk Vandrelaug og Google vil hjælpe danskerne til store naturoplevelse. Nu viser Google Maps 288 af de bedste danske vandrestier. Sådan gør du.

Nu kan du tage med Google Maps på vandretur i Danmark

Sammen vil Google Danmark og Dansk Vandrelaug nu guide danskerne ud i naturen, på nogle af de bedste vandrestier i landet. Med Google Maps kan man nu blive guidet på 288 af de bedste danske vandrestier.

Dansk Vandrelaug kan mærke den stigende interesse for vandring, og siden 2015 er emnet blevet langt mere populært på Google. Med coronavirus, og krav om afstand, så er naturoplevelsen og vandringen blevet manges foretrukne motionsform.

“Vi har et erklæret mål om at give danskerne mulighed for at færdes og opholde sig i naturen. Derfor er det et rigtig vigtigt fremskridt, at de bedste vandrestier herhjemme nu bliver mere tilgængelige for folk via Google Maps. Vi håber, at det giver anledning til, at endnu flere kommer ud og nyder naturen fra påsken og frem,” siger Steen Kobberø-Hansen, landsformand i Dansk Vandrelaug, der er Danmarks største vandreorganisation.

Læs også: Nu bliver Google Maps mere detaljeret og flottere

Mere end 2.000 km vandrestier

Med den nye funktion bliver der direkte adgang til over 2.000 km vandrestier i Danmark ved at åbne Google Maps. Google Maps tilbyder nu 288 geografiske markeringer, som hver er udtryk for startstedet på en vandresti. Samtlige stier er udvalgt af Dansk Vandrelaug bl.a. på baggrund af en række specifikke kriterier, fx at stierne skal være tydeligt markeret og gerne starte og slutte samme sted. Derudover er stierne etableret af anerkendte organisationer som Friluftsrådet, der står for Kløverstierne, og SPOR i Landskabet under Landbrug & Fødevarer.

“Næsten uanset hvor i Danmark, man befinder sig, er der en smuk vandresti i nærheden. Eksperterne har lavet et fremragende benarbejde i forhold til at udvælge og kortlægge netop de ruter, som viser den alsidige danske natur og fortæller gode lokalhistorier. Vi er glade for at kunne gøre dem mere tilgængelige, så de fremover blot er få klik væk,” siger Jesper Vangkilde, kommunikationschef for Google i Danmark.

Se også: Få god mobildækning på vandreturen

Sådan finder du vandrestier i Google Maps

Det er ganske let at finde frem til de mange kilometer vandrestier i Google Maps. Man finder dem ved blot at søge på “vandreområde”, hvorefter de nærmeste vandrestier dukker op som røde nåle med vandreikon på kortet. Jo mindre et område man søger på, desto mere præcist bliver overblikket over stierne. Funktionen vil løbende blive forbedret og opdateret, så man fx også vil kunne søge på specifikke stier.

Stierne kan fra i dag findes i Google Maps på samtlige platforme; browserudgaven og apps til både Android og iOS.

Læs også: Google Maps får snart Inkognitotilstand