Nyt Apple TV vil understøtte 4K og HDR

Dokumentation fra Apples High Sierra macOS indikerer at Apple vil lancere Apple TV med både 4K og HDR support.

Nyt Apple TV vil understøtte 4K og HDR

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Når Tim Cook og resten af Apple i aften introducerer deres nye iPhone, vil andre nye enheder følge i kølvandet, deriblandt en stærkere Apple TV boks med både 4K og HDR support.

Se også:  5. generations Apple TV kan understøtte 4K og HDR

Det er informationer fra konfigurationsfiler i macOS High Sierra, der indikerer, hvad den nye TV-boks vil byde på. Her nævnes understøttelse af 5 nye formater ud over det eksisterende Full HD:

  • 2160p UHD
  • Dolbyvision
  • 10-bits HDR med 4:2:0 farvesampling
  • 10-bits HDR med 4:2:2 farvesampling
  • 10-bits HDR med 4:4:4 farvesampling

Til at håndtere den øgede datastrøm får det nye Apple TV samme processor som i dag regerer i Apples iPhone 7 Plus: En Apple A10 Fusion processor parret op med 3GB RAM.

For samtidig at begrænse dataforbruget, vil den nye TV-boks understøtte H.265 kompression – en teknologi som potentielt kan halvere behovet for en hurtig dataforbindelse. Her nævnes, at en 15 mbps forbindelse vil være tilstrækkelig for at opnå 4K-streaming. Det skriver gsmarena.

Med den nye hardware med nye opløsninger og farvedefinitioner, synes Apple at være klar til at lancere deres rygtede TV-streaming tjeneste til at tage kampen op mod Netflix, HBO og Amazon Video.

Læs også:  Amazon Prime Video på vej til Apple TV

Seneste nyt om Apps & sociale medier