Rygte: Samsung og Apple udskyder fingeraftrykslæser i skærmen

Både Samsung Galaxy Note 8 og iPhone 8 eller iPhone X er blevet spået til at få en indbygget fingeraftrykslæser i skærmen, men teknologien er ikke klar.

Rygte: Samsung og Apple udskyder fingeraftrykslæser i skærmen

En af de store nyheder i kommende smartphones bliver muligheden for at integrere fingeraftrykslæsere under skærmpanelet. Rygter har i mange måneder gået på, at både iPhone 8 og Samsungs kommende Galaxy Note 8 bliver udstyret med en sådan speciel fingeraftrykslæser, men sådan bliver det efter alt at dømme ikke alligevel.

Læs også: Avis: Fingeraftrykslæser bag på Galaxy S8 er en nødløsning

Begge producenter ser nemlig ud til at være stødt ind i problemer med teknologien, som ikke har været lige så pålidelig og sikker som ønsket. Derfor er begge producenter angiveligt besluttet ikke at satse på funktionen i deres respektive topmodeller dette efterår. Det sydkoreanske medie Naver har forhørt sig hos en repræsentant fra Samsung, som udtaler:

”Vi gjorde alt for at installere en fingeraftrykslæser integreret i skærmen i Samsung Galaxy Note 8, men vi besluttede os for ikke at installere den i telefonen på grund af forskellige tekniske begrænsninger såsom sikkerheden,” siger Samsung-medarbejderen til mediet.

Læs også: Rygte: Xiaomi Mi MIX 2 får fingeraftrykslæser i skærmen

Hjemmesiden kommer desuden ind på, hvordan Apple også har kvaler med at få teknologien til at virke tilfredsstillende. Det samme billede tegner en insider fra Foxconn-fabrikken i Tawian, hvor Apple får produceret mange af dets produkter. I starten af juni måned besluttede den verificerede insider på hjemmesiden Reddit sig for at besvare en lang række spørgsmål om ’jobbet’ som Apple-insider og om kommende Apple-produkter.

På spørgsmålet om Apples planer med fingeraftrykslæseren i den kommende iPhone 8, eller iPhone X, som insideren kalder den, lyder det:

”Vi så testeksemplarer med fingeraftrykslæsere placeret under glasset, men resultaterne var ikke gode. Jeg har set rapporter om en fingeraftrykslæser på bagsiden, hvilket jeg ikke har set (i virkeligheden, red.),” hvortil han i en anden kommentar skriver: ”Der var åbenbart problemer med at kunne fremstille og registrere fingeraftryk”.

Selv om den kinesiske techvirksomhed Goodix allerede, som vist i videoen ovenfor, demonstrerede teknologien i bl.a. Samsung Galaxy S7, men også Huawei P10, ved Mobile World Congress tilbage i februar måned, mangler Apple og Samsung altså fortsat tid til at forbedre teknologien, inden den kan nå ud til forbrugerne. Det er dog endnu uvist, om teknologien også udskydes i den kommende Xiaomi Mi Mix 2.