Samsung fjerner mulighed for at ændre Bixby-knappen

Inden Samsung Galaxy S8 overhovedet landede i den danske handel gør Samsung det umuligt for brugere at ændre på den dedikerede Bixby-knaps funktionalitet.

Samsung fjerner mulighed for at ændre Bixby-knappen

I Samsung Galaxy S8 og Galaxy S8+ har Samsung tilføjet en dedikeret hardwareknap i venstre side, så du altid har den nye assistent Bixby lige ved hånden.

Ganske kort tid efter afsløringen af topmodellerne blev der fundet en fremgangsmåde til at ændre knappens funktionalitet, så den kunne bruges til at foretage andre handlinger end at aktivere Bixby – f.eks. åbne Googles assistent eller noget helt andet.

Læs også: Talegenkendelse i Bixby er ikke klar i Samsung Galaxy S8

Denne mulighed sætter Samsung dog nu en stopper for allerede inden telefonerne er klar i den danske handel. Ifølge hjemmesiden XDA-developers har Samsung nemlig udsendt en softwareopdatering til Samsung Galaxy S8 og Galaxy S8+, som fjerner muligheden for at lade brugerne bestemme, hvad den ekstra hardwareknap skal have af funktion.

Særligt for danske brugere havde muligheden ellers været god at have, da Bixby-assistenten ikke kan forstå dansk (eller rettere nogen sprog overhovedet til at starte med). Men den mulighed er Samsung altså ikke interesseret i at give.

Samsung: Vi vil ikke officielt understøtte ændring af knappen

Philip Berne, som står for at uddele testeksemplarer af Samsungs smartphones i USA, fortæller på Twitter, at det aldrig var meningen, at Bixby-knappen skulle kunne ændres. Efter hans mening har Samsung derfor heller ikke fjernet noget, fordi der ikke var nogen funktion til at starte med.

”En tredjepartsapp udnyttede en funktion på systemniveau. Denne mulighed er blevet ændret. Jeg kan ikke sige, at det aldrig vil ske, men vi vil ikke officielle understøtte det,” skriver han i et tweet.

Dermed må du altså nøjes med at kunne åbne Bixby-assistenten, hvis du vil gøre brug af den ekstra knap i venstre side – indtil der en skønne dag findes en anden måde at omgå blokeringen på.