Se berømte vartegn i 3D med Google Maps

Google opdaterer nu Maps med nye funktioner, hvor man får knap 100 vartegn i 3D, bedre cykelnavigation samt notifikationer ved lokationsdeling.

Se berømte vartegn i 3D med Google Maps

Google fremviser nu nye funktioner i den ekstremt populære Maps-app. Heriblandt er Googles spændende 3D ”immersive view”, der ikke er helt klar endnu, men som man kan få sig et smugkig på. Opdateringeren af Google Maps ruller ud til Android og iPhones, hvor man kan se luftbilleder af knap 100 berømte vartegn som Alcatraz i San Francisco, Big Ben i London og Empire State Building i New York.

Se også: Google Maps får nye widgets på iPhone og navigation på Apple Watch

Se berømte vartegn i Google Maps i 3D

Funktionen bygger på AI og milliarder af billeder, inklusive satellit og Street View-billeder, som tilsammen skaber realistiske 3D-billeder. Google ser det selv om et forberedelsesredskab til turister, men det er også en smart måde til at kunne så stillet sin nysgerrighed uden at rejse halvvejs rundt om kloden.

Billederne er tilgængelige for alle brugere verden over. Findes der er 3D-billede af et vartegn, kan man få det frem ved at finde vartegnet i Google Maps og gå ind i billedsektionen.

Bedre navigation på cykel og lokationsdeling

Der er også et par andre mere konventionelle men alligevel praktiske nyheder i opdateringen. Google opgraderer cykelnavigeringen i Maps med mere detaljeret ruteinformation som for eksempel tung biltrafik, trapper, stejle bakker og typer af vej, så man kan se, om der er tale om en sidegade eller en hovedvej. Det er også lettere at sammenligne ruter tidsmæssigt.

Opdateringen af cykelnavigeringen gælder ”hundredvis” af byer og kommer løbende over de næste uger.

Endelig er der nye notifikationer til lokationsdeling, så man får besked, når en ven ankommer eller forlader et bestemt sted. Det kan for eksempel hjælpe med at vide, hvornår vennerne ankommer til spillestedet for aftenens koncert.

Notifikationerne dukker kun op, hvis de pågældende personer er gået med på at dele sin placering, og Google lover, at man får notifikationer i både app og per e-mail, så man ikke har sin deling slået til længere end nødvendigt.

Se også: Nyheder om Android og iOS