Sletter sig selv: WhatsApp får View Once-billeder og videoer

WhatsApp kommer nu med View Once-funktion til billeder og videoer. Den er dog langt fra en skudsikker metode til højere sikkerhed.

Sletter sig selv: WhatsApp får View Once-billeder og videoer

WhatsApp kommer nu med en ny funktion, hvor billeder og videoer forsvinder. Man kan sende View Once-billeder og videoer med appen, og det materiale kan modtageren kun se den ene gang.

WhatsApp klar med View Once til billeder og videoer

Det kan for eksempel være et billede af noget tøj, man prøver i en butik, et øjebliksbillede eller noget følsomt som et kodeord til et Wi-Fi netværk. Eller noget mere friskt, som vi ikke lige skal komme nærmere ind på…

Det er en funktion, appen testede tilbage i juni måned. Funktionaliteten minder meget om en lignende til Instagram. Man skal trykke på Photo eller Video-knappen for at se billedet eller videoen. Når man lukker igen, kan man ikke længere se det.

Se også: De bedste telefoner til videosamtaler

Kan dog tage screenshots eller optage skærmen 

Engadget nævner, at hjælpeartiklen til funktionen advarer om, at modtageren kan tage screenshots eller optage sin skærm, når de åbner View Once-materiale, men det er ikke noget WhatsApp meddeler afsenderen.

Det er med andre ord langt fra en skudsikker metode, hvis man håber at kunne sikre følsomt materiale – i hvert fald ikke, hvis modtageren har bare den mindste smule forstand på, hvordan en mobil virker og hvad den kan.

View Once-materiale bliver ikke synligt for WhatsApp selv, da det sendes end-to-end krypteret. Bliver materialet rapporteret, kan WhatsApp dog gå ind og se på det.

Se også: Nyheder om SoMe