Slut med Apples små iPods: nano og shuffle udgår

Nu kan du ikke længere købe iPod nano og iPod shuffle. Samtidig har Apple opdateret den sidste iPod touch.

Slut med Apples små iPods: nano og shuffle udgår

Apple siger farvel til to aldrende produkter: 7. generations iPod nano fra 2012 og 4. generations iPod shuffle fra 2010. Det skriver Business Insider.

Dermed er det næsten slut med en ikonisk produktkategori, da der kun er én iPod-model tilbage: 6. generations iPod touch fra 2015. Det betyder, at du nu ikke længere kan købe de to små iPod-modeller på Apples hjemmeside. Derimod har du kun muligheden for at købe den store af slagsen – iPod touch – med en 4” stor skærm.

Læs også: Apple iPod fylder 15 år – se udviklingen år for år

Over for Business Insider oplyser en repræsentant fra Apple, at der er tale om en forsimpling af Apples udvalg af iPod-modeller:

”I dag forsimpler vi vores iPod-portefølje med to udgaver af iPod touch, som nu har den dobbelte kapacitet, og som koster fra kun 1.749 kroner, og vi sløjfer iPod shuffle og iPod nano”.

Ophøret af iPod nano og iPod shuffle betyder, at det nu også er dyrere at skulle anskaffe sig en iPod. Hvor nano med 16 GB lagerplads kostede 1.399 kroner og den helt lille iPod shuffle kun 429 kroner, er den nuværende iPod touch lidt dyrere med et prisskilt på 1.749 kroner for den billigste model.

Netop iPod touch er i forbindelse med forsimplingen af Apples iPod-portefølje blevet opdateret. Den mindste model gemmer nu på 32 GB lagerplads frem for 16 GB. Modellen med 64 GB lagerplads er også udgået, men du kan fortsat købe iPod touch med 128 GB lagerplads for 2.649 kroner.

Læs også: Apple udgiver nye iPod touch, nano og shuffle

Apples farvel til iPod nano og shuffle er et farvel til to særdeles gamle produktserier. Den første iPod nano blev lanceret helt tilbage i september 2005, mens den første iPod shuffle blev en realitet endnu tidligere: i januar måned samme år.