Snapchat til Android bliver lavet om helt fra bunden

Android-udgaven af Snapchat er blevet kritiseret for at være markant dårligere end på iOS. Snap, firmaet bag Snapchat, udvikler derfor appen helt forfra.

Snapchat til Android bliver lavet om helt fra bunden

Et stort ønske for mange brugere af Snapchat er kommet inden for rækkevidde. Snapchat-appen til Android bliver nemlig lavet om helt fra bunden, så den formentlig kan fungere lige så gnidningsfrit og tage lige så gode billeder som iOS-udgaven.

Snap, firmaet bag Snapchat, har for nyligt afholdt en konference i forbindelse med dets regnskab fra tredje kvartal. I et notat fra konferencen oplyser Arman Panjwani, som er ansvarlig for Snaps investeringsrelationer, at man nu indleder en stor indsats for at forbedre Android-appen.

”For at tiltrække Android-brugere laver vi en ny version af vores Android-app helt fra bunden, som vi vil lancere i udvalgte lande, før den ruller ud globalt. For at få en mere effektiv brugeroplevelse, som vi ved, at brugerne vil sætte pris på, udnytter den nye version af vores app alle de ting, som vi har lært om at udvikle til Android i løbet af de seneste fire år,” lyder det fra konferencen.

Læs også: Nu er snaps i Snapchat ikke begrænset til 10 sekunder

Snapchat til Android har siden lanceringen døjet med flere forskellige problemer, blandt andet en generel langsom brugeroplevelse med lange ventetider og hakken. Snapchat til Android kritiseres også for at være lidt af en strømsluger, ligesom at billedkvaliteten ikke er nær så god som til iOS. Det skyldes, at Snapchat ikke bruger den ‘rigtige’, så at sige, funktion i Android til at tage billeder, men i stedet tager et skærmbillede af, hvad der vises på skærmen. Dermed udnyttes mobilernes hardware slet ikke optimalt. Se blot på dette eksempel.

Heldigvis er der altså udsigt til, at mange af disse problemer bliver udbredret i den nye udgave af Snapchat til Android.

Fortryder at Android ikke er prioriteret højere noget før

Det er dog uvist, hvornår appen er klar til at blive testet de første steder. I hvert fald står det klart, at Snap prioriterer opgaven højt. Regnskabet, der blev præsenteret, var nemlig ikke tilfredsstillende, og Snap har indset, at væksten findes blandt Android-brugerne, som ikke har en optimal brugeroplevelse med appen.

”Efter at have set resultatet af en forbedret ydeevne i Android-appen hen over de seneste få måneder med flere Android-brugere tilføjet end iOS-brugere i september måned til følge, ville vi ønske, at vi havde gjort det tidligere,” lyder det fra Snap.

Læs også: Snapchat vil prioritere Android højere end iOS

Det er en velkendt hemmelighed, at firmaet Snap og direktøren bag har foretrukket iOS frem for Android. Det har afspejlet sig i, hvor mange ressourcer der er lagt i udviklingen af Snapchat til iOS frem for Android. I notatet til investorerne oplyser Snap, at man nu har uddelt en bred skare af Android-smartphones til udviklerne bag appen, så de bedre kan udvikle til platformen –fordi mange af udviklerne ikke selv benytter sig af Android-platformen, må man formode.