Sociale medier kan blive underlagt rufferiparagraffen

Sociale medier kan blive underlagt rufferiparagraffen i Danmark, når digitale platforme formidler eller faciliterer f.eks. sugardating.

Sociale medier kan blive underlagt rufferiparagraffen

Digitale overgreb, som for eksempel deling af seksuelt og andet krænkende materiale, er et stigende problem i takt med den digitale udvikling. Det er noget, som alt for mange, særligt børn og unge, i dag udsættes for. Det ønsker regeringen at sætte ind over for.

Strengere straffe for at dele krænkende digitalt materiale 

I en ny regeringsrapport med oplæg til, hvordan der skal sættes ind over for krænkende materiale på sociale medier og internettet generelt, lyder det:

“Det er vigtigt, at vi som samfund sikrer, at vi har en effektiv lovgivning, der i videst muligt omfang sørger for, at personer, der begår digitale overgreb, straffes. Regeringen vil – herunder i forlængelse af flerårsaftalen om politiets og anklagemyndighedens økonomi – nedsætte en arbejdsgruppe, der skal vurdere, om der er behov for at ændre straffeloven som følge af den digitale udvikling”.

Se også: Gode telefoner til unge

Facebook og SoMe kan blive underlagt rufferiparagraffen

Denne arbejdsgruppe vil i den forbindelse navnlig have til opgave at se på behovet for en selvstændig bestemmelse om grooming og sextortion i tilstrækkelig grad kan straffes efter de gældende regler i straffeloven. Samtidig vil regeringen også kigge på, om fremkomsten af digitale platforme, der udbyder, formidler eller faciliterer sugardating eller lignende, bør give anledning til en justering af for eksempel rufferiparagraffen.

Rufferiparagraffen kan blive ændret i forhold til sådanne platforme, der formidler kontakt til personer under 18 år.

Se også: Billig mobilabonnement til børn og unge

Oprettelse af digital patruljeenhed i politiet

Som led i alt dette skal der etableres en “digital patruljeenhed” i politiet. Enheden vil blandt andet kunne patruljere synligt i åbne grupper på sociale medier på internettet for at forebygge kriminalitet, for eksempel digitale krænkelser, eller som led i en tryghedsskabende indsats.

Enheden vil endvidere kunne understøtte efterforskningen af strafbare forhold på internettet.

Se også: Nyheder om digitale krænkelser & sociale medier

Opfølgning:

Næste interessante artikel i sagen. Steen Jørgensen kunne ikke lade være. 16/8/2021 var der nyt om emnet i en artikel omkring Starlink: Alle detaljer om SpaceX’ bredbånd via satellitter – Næste artikel om temaet finder du her. Tjek også seneste nyt om emnet ved at klikke her..