Telegram tilføjer reaktioner, spoilere og oversættelse af beskeder

Telegram har tilføjet en række nye funktioner til sin besked-app - for eksempel Spoiler-alert, reaktioner og oversættelse af beskeder.

Telegram tilføjer reaktioner, spoilere og oversættelse af beskeder

Telegrams seneste opdateringer kommer med en række nye funktioner til både Android og iOS. Reaktioner er nu en del af appen, og hvis man har prøvet Facebook Messenger, så ved man, hvordan den slags fungerer.

Forskellen er, at i Telegram holder man fingeren nede for at få iOS-reaktionerne, mens man på Android trykker en enkelt gang. På begge platforme kan man sende en hurtig tommelfinger op ved at dobbeltklikke. Man kan ændre standardreaktionen for dobbeltklik til noget andet i Indstillinger.

Reaktionerne er altid slået til i private chats, mens det er op til administratoren i gruppechats og kanaler, om de vil have dem slået til eller ej, samt at vælge tilgængelige reaktionsemojis.

Skjul spoilere i Telegram

Den nye Spoiler-funktion gør det muligt at skjule spoilere. Man skal bare vælge den spoiler-delen af sin besked og markere den som spoiler. Derefter er den skjult fra beskeden i chatten, i chatlisten og i notifikationerne. For at se det skjulte, skal man helt enkelt trykke på spoilere, så kommer teksten frem.

Spoiler-funktionen er tænkt som en måde at kunne dele afgørende viden om for eksempel en film, men uden at modtageren nødvendigvis tvinges til at læse dette og dermed få ødelagt filmoplevelsen.

Oversættelse af beskeder

En ny dedikeret oversætterknap kan lægges ind i kontekstmenuen, når man vælger en ny besked, og det fungerer på alle Android-enheder, samt iOS-enheder med iOS 15 eller nyere.

Listen over tilgængelige sprog afhænger af telefonens software.

Man kan også give QR-koden til din egen eller andres profiler ved at vælge farver og mønster.

Se også: Telefoner med de bedste privacy-indstillinger

Interaktive emojis

Der er også et nyt design af kontekstmenuer på macOS med animerede ikoner. Endelig er der interaktive valgmuligheder for visse emojis, blandt andet snefnugget.

Sender man det, bliver der snevejr på skærmen. Der er flere at vælge imellem, men de kan kun bruges i en-til-en chats.

Se også: Priser på de bedste telefoner