TikTok runder 1 milliard månedlige brugere på verdensplan

TikTok har nu rundet 1 milliard aktive brugere om måneden, selvom de er i myndighedernes lys verden over.

TikTok runder 1 milliard månedlige brugere på verdensplan

Der er ingen tvivl om, at TikTok har formået at samle opmærksomheden hos mange smartphone-brugere verden over – særligt de unge er vilde med det sociale medie.

Hvor mange brugere har TikTok om måneden? Over en milliard

På trods af nogle politiske blokeringer i nogle lande, herunder USA og Indien, har TikTok annonceret, at de nu har 1 milliard aktive månedlige brugere verden over.

Det er særligt de unge, helt unge, der er vilde med TikTok. Og blandt de unge er det pigerne, der er de største forbrugere af det sociale medie.

Hvad er TikTok? TikTok er en blanding af musik, lip sync-videoer, komedie og mikroblogindhold og er ikke en platform, der er let at forstå ved første øjekast, i hvert fald ikke for voksne.

Se også: Priser på de bedste telefoner til børn

I myndighedernes søgelys

TikTok er dog også en kinesisk virksomhed, der kom under luppen hos den amerikanske regering for sin praksis med dataindsamling og beskyldninger om spionage mod amerikanske borgere.

Det stod også over for et amerikansk forbud under Trump-administrationen, medmindre det indgik en aftale med en amerikansk virksomhed. De forhandlinger faldt til jorden, selvom den udadtil mere blide Joe Biden tog over efter en mere frembusende Donald Trump.

Også EU har kikkerten rettet ind mod TikTok, da det stod klart, at TikTok har lavet markedsføring over for børn og generelt har brugervilkår, der ikke er helt fine i kanten.

Se også: Nyheder om sociale medier