Blindtest: Hvilket flagskib har det bedste kamera?

Har Galaxy S21 Ultra, iPhone 13 Pro Max, Sony Xperia 5 III, Motorola Edge 20 Pro eller OnePlus 9 Pro det bedste kamera? Deltag i vores blindtest her.

Blindtest: Hvilket flagskib har det bedste kamera?

Hvilket flagskib tager de bedste billeder? Er det Samsung Galaxy S21 Ultra, iPhone 13 Pro Max, Sony Xperia 5 III, Motorola Edge 20 Pro eller OnePlus 9 Pro der har det bedste kamera? Herunder vil de fem telefoners kameraer blive udsat for seks forskellige udfordringer. Velkommen til denne blindtest, hvor det er jeres tur til at vurdere telefonernes kunnen.

Vi kan nok alle blive enige om, at kameraet er en af de vigtigste og mest brugte funktioner i vores mobiltelefoner. Smartphones har for længst erstattet de kompakte kameraer, og er så småt begyndt at konkurrere med større og dyrere kameraer. Når et godt smartphonekamera er vigtigt for forbrugeren, så er det også vigtigt for producenterne. Og producenterne ved det, for der bliver brugt enorme ressourcer på at udvikle og markedsføre mobiltelefonernes kameraer.

Men hvor stor er forskellen blandt de bedste flagskibstelefoner og er en bedre end de andre? I denne artikel har vi sat de fem store topmodeller op imod hinanden. Vi har fjernet al metadata fra billederne og de er taget i auto-tilstand, bortset fra portræt- og natfotos.

Vi har testet de fem smartphones i følgende 6 forskellige scenarier:

  1. Billede af blomst med hovedkamera
  2. Natbillede med kulørte lamper
  3. Billede med ultravidvinkel
  4. Portrætfoto
  5. Billede med 3x zoom
  6. Selfie/billede med frontkamera med bokeh

Under hvert galleri kan du afgive en stemme på det billede, som du synes er bedst.

Bemærk: Billederne er vist i tilfældig rækkefølge. Eksempelvis er foto 1 i kategorien bybillede ikke nødvendigvis fra samme telefon som foto 1 i kategorien ultravidvinkel osv.

Se også: De bedste kameratelefoner lige nu

1.  Blomst

I denne test er der masser af farver og detaljer, hvor smartphonekameraerne har til opgave af få det gengivet mest præcist. Og det er ikke nogen let opgave, som man kan se på resultaterne herunder. Hvilken smartphones synes du gør det bedst? Afgiv dit svar under billedet.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Se også: Telefoner med virkelig gode kameraer på tilbud

2. Natbillede med kulørte lamper

Alle nyeste smartphone topmodeller kommer med en dedikeret natfotofunktion. Og det er imponerende hvad de kan hive ud af mørket, men der er stadig stor forskel på hvordan de forskellige modeller griber det an. I dette billede har vi kombineret natfotoet med svagt lys fra kulørte lamper, hvilket samlet set er en svær sceene for kameraer. Her er det svært at kontrollere eksponering, farve og undgå støj. Hvilken gør det bedst?

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

3. Ultravidvinkel

Der er ultravidvinkel i mange kameraer, men der er enormt stor forskel på kvaliteten. Producenterne har i de nyeste topmodeller haft fokus på at forbedre kvaliteten af ultravidvinkelkameraet, hvilket må siges at være lykkedes. Hvem har det bedste ultravidvinkelkamera?

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Se også: De bedste smartphones med ultravidvinkel-kamera

4. Portrætfoto

Det klassiske portrætfoto med sløring af baggrunden. Her har telefonerne mange opgaver. Baggrunden skal sløres, uden at der over- eller undereksponeres. Dybden i billedet skal måles korrekt, hudfarven skal være så korrekt som muligt og tøjets farve skal også gerne være korrekt. Enige om dette er telefonerne i sammenligningen bestemt ikke.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Se også: Telefoner med bedste kamera til portrætfoto

5. 3x zoom

I de nyeste flagskibstelefoner har der været stor fokus på telefotolinsen. Ikke mindst for at opnå den længst mulige zoom, men også billedkvaliteten, når der zoomes ind. Den mest almindeligt optiske zoom er 3x, som vi har testet de fem telefoner i. Her skal holdes øje med farver, detaljer i træet og skarpheden i teksten på skiltet.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Se også: Telefoner med bedste zoom

6. Selfie med bokeh

Frontkameraerne skal selvfølgelig også afprøves. Her er der taget en selfie med portrætfunktion, hvor baggrunden sløres. Baggrunden i billedet er meget oplyst af dagslys, hvilket stiller høje krav til eksponeringen og den dynamiske rækkevidde. Samtidig skal hudfarven være rigtig og det samme gælder hår, tøj m.m.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Hvilken telefon har det bedste kamera?

Torsdag den 14. oktober klokken 12 lukker afstemningen. vil vi efter planen offentliggøre resultatet af denne kamerablindtest derefter.

Se også: Sammenlign pris og kvalitet på smartphones

Mere om emnet

Siden redaktionen publicerede denne fortælling er der kommet nyt i sagen. Steen Jørgensen har holdt fast i temaet. Allerede d. 4/10/2021 gik redaktionen videre med en artikel der tunede ind på Q&A med Motorola Danmark: Alt du skal vide om deres produkter – Følg den videre udvikling her. Seneste nyt om temaet kan du finde her.