Superzoom vil gøre iPhone 15 Pro Max uhyre populær

Når Apple lancerer iPhone 15 Pro Max, får den eksklusivt et periskop-kamera, og det vil gøre den til den mest populære af de nye iPhone 15-modeller.

Superzoom vil gøre iPhone 15 Pro Max uhyre populær

Det nye eksklusive periskopkamera kommer kun til  iPhone 15 Pro Max, og det vil gøre modellen til den mest populære i den nye iPhone 15-serie.

Ifølge analytiker Ming-Chi Kuo kommer iPhone 15 Pro Max til at stå for mellem 35 og 40 procent af de solgte iPhone 15-enheder.

Se også: Hvilken iPhone har det bedste kamera?

Vil sælge op mod 20% bedre end 14 Pro Max

Han forventer, at 15 Pro max kommer til at sælge 10-20 procent bedre end 14 Pro Max. Han mener, at telefonens største fordel er kameraet med periskopzoom, som modellen er den eneste, der har.

Han tror, at også iPhone 16 Pro får et periskopkamera, hvilket vil gøre meget for salget af den model.

Det samme tror mobil- og tech-ekspert, chefredaktør på mobilsiden.dk, Daniel Søgaard Hald. Han forklarer, at periskoplinsen kan gøre underværker for kameraet.

Periskopkamera giver langt mere zoom på 15 Pro Max

“Periskopkameraet er ikke ligefrem en ny opfindelse på mobilmarkedet. Faktisk introducerede Huawei det tilbage i 2019 med modellen P30 Pro, og i dag anvendes det i flere Android-topmodeller. Kender vi Apple ret, skal de nok få gjort det til noget fantastisk – og det er det ærligt talt også. Det giver nemlig mulighed for, at man kan få ekstra lang zoom på en smartphone, der egentlig slet ikke har fysisk plads til den slags, med meget lille tab af kvalitet. Vi ser i dag helt op til 10x zoom næsten uden kvalitetstab og helt op til 100x zoom, der dog påvirker billkvaliteten”.

Daniel Søgaard Hald forklarer, at periskopkameraet vil åbne en helt ny verden for iPhone-brugere verden over, og det vil gøre topmodellen 15 Pro Max til noget specielt.

“Det bliver spændende at se, hvad Apple har formået at gøre med kameraet og om de introducerer nye funktioner med det”

Se også: Find en god kameratelefon

Huawei bliver skarp periskop-konkurrent

Det siges, at Largan leverer periskopmodulet til iPhone 15 Pro Max. Det er det samme selskab, der leverer omkring 60 procent af periskoplinserne til Huawei, der er den kinesiske producent, der er hurtigst til at ekspandere brugen af periskoplinser.

Man mener, at Huawei kommer til at sælge 15-20 millioner telefoner med periskoplinse i år og omkring 30 millioner næste år. Først og fremmest er det dog kun på det kinesiske marked, at Huawei kan sælge telefoner for tiden, men det er også et vigtigt marked for Apple.

Se også: Guide til bedste kameratelefon

Periskoplinser kan gøre 15 Pro Max dyrere

Det er en rigtig god forretning for Largan, for en periskoplinse er efter sigende tre til fire gange dyrere end en almindelig 7P-linse af bedre kvalitet.

Rygterne siger også, at iPhone 15 Pro og ikke mindst Pro Max vil stige i pris, omkring 7-800 kroner, kan vi forvente. Det sker efter en prisstigning sidste år på op imod 2.300 kroner.

Får iPhone 15 Pro Max en prisstigning på 800 kroner, vil startprisen for den mindste model lyde på 12.299 kroner. Til gengæld skulle den mindste model så også have 256 GB lagerplads mod de nuværende 128 GB på 14 Pro Max.