Telefoner med Android 14 kan fungere som webcam med USB

Android-telefoner kan bruges som webcam til laptops med den kommende Android 14-opdatering - det kan give bedre billeder.

Telefoner med Android 14 kan fungere som webcam med USB

På samme måde som med Continuity-funktionen i iOS og macOS hos Apple kan Android-brugere nu ved hjælp af den seneste beta-version af Android gøre sine smartphones til webkamera til computeren eller andre Android-enheder.

Med denne funktion kan brugerne koble sin Android-telefon sammen med Windows, Linux, Mac eller en anden Android-enhed og bruge telefonens kamera som webkamera.

Se også: Webcams til møder

Brug mobilens webcam i stedet for computerens

For at slå funktionen til skal man gå ind USB-indstillingerne i Android beta og der vælge “webcam”-funktionen i stedet for standardindstillingen til filoverførsel. Når den er aktiveret, genkendes telefonens kamera som et webkamera, så man kan bruge det som videosamtaler på for eksempel Zoom.

Det er yderst brugbart at kunne bruge sin telefon som webkamera via USB, hvis man for eksempel bruger Wi-Fi’et på et hotel med dårlig opkobling.

En fordel ved at bruge en smartphone som webkamera er, at de fleste telefoner har kameraer med bedre billedkvalitet end de kameraer, der er integreret i tynde laptopskærme.

Man er dog nødt til at finder en holder til telefonen, der kan holde telefonen i den rette position. Man kan også få brug for en ekstern mikrofon, for det er ikke sikkert, den indbyggede mikrofon fungerer, når funktionen er slået til.

Se også: Billig erhvervstelefoni

En del af Android 14

Funktionen er en del af Android 14 QPR1 Beta 1-builden, der er under betatestning. Android 14 QPR1 (Quarterly Platform Release 1) forventes at komme i december og har formentlig nogle opdateringer af funktioner med sig.

Selvom funktionen minder om Apples Continuity Camera, er Android-versionen mere alsidig med sin profil som et generisk USB-webkamera, der fungerer med en lang række enheder og styresystemer som Windows, Mac, Chrome OS og muligvis også Linux.

Man kan tilmed koble en Android-telefon til en anden og bruge den førstes kamera som webkamera for den anden.