BMWs 5 og 7-serie skal også elektrificeres

Det er ikke kun billigere BMW-modeller, der skal elektrificeres. 5 og 7-serien skal fra om to år være klar i fuldt elektriske udgaver.

BMWs 5 og 7-serie skal også elektrificeres

Allerede i 2023 sigter BMW efter at kunne tilbyde 25 forskellige opladelige modeller, hvoraf 13 er hybrid og 12 er rene elbiler. De har allerede modellerne i3, i3s og den kommende SUV iX3, og fra om to år forventes dyrere modeller at komme i batteridrevne udgaver.

Læs også: Volkswagen vil sælge en kvart million elbiler i 2020

BMW 7-serien kommer først som elbil

BMW vil fra 2022 tilbyde topmodellen i 7-serien med et fuldt elektrisk drev, mens 5-serien i en elektrisk version kommer lidt senere. Begge serier vil fortsat blive tilbudt som diesel-, benzin- og hybridbiler. 

BMWs idé er, ved hjælp af specielt udviklede teknik og samlinger, at kunne installere et hvilket som helst drevsystem i enhver bil, hvilket for første gang skal prøves af på den kommende 5 og 7-serie.

Læs også: Koncept-elbilen Polestar Precept har Googles nye Android Automotive

Testmodel var baseret på BMW 5-serien

BMWs “Power BEV” testmodel, der blev præsenteret i juni til “#NEXTgen”, var udstyret med tre elektriske motorer af producentens femte generation af, med effekt på 530 kW. Det resulterede i en acceleration fra 0 til 100 km/t et stykke under under 3 sekunder. Testkøretøjet var baseret på nuværende BMW 5-serie.

Læs også: Nissan sætter rekord med selvkørende bil

BMW og Android Auto

Inden vi kommer til at se elektriske udgaver af BMW 5 og 7-serien, så vil producenten være klar til Android Auto. BMW vil endelig integrere Android Auto i deres biler fra juli 2020. BMW vil desuden være en af den få bilproducenter, der tilbyder den trådløse udgave af Android Auto.

Læs også: Disse biler har Android Auto og Apple CarPlay

 

Videre om emnet

Historien tog relativt hurtigt en ny drejning. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. 27/7/2015 fulgte redaktionen op med nyheden Apple-bilen kan blive en BMWKlik her for at læse artiklen.. De seneste nyhedsartikler om temaet “BMW” finder du her..