Der sælges computere, Chromebooks og tablets som aldrig før

Tal for første kvartal af 2021 viser, at der er enorm interesse for computere, tablets og Chromebooks. Salget af Chromebooks er vokset med hele 275 procent.

Der sælges computere, Chromebooks og tablets som aldrig før

I første kvartal af 2021 viser forbrugerne en enorm interesse for computere, tablets og Chromebook, viser en ny rapport fra analysevirksomheden Canalys. I forhold til samme periode sidste år, så er salget af specielt Chromebooks vokset.

Efter en lang periode, hvor salget af tablets har været nedadgående, så oplever den nu igen fremgang. Også bærbare computere og Chromebooks oplever fremgang. I en periode hvor verden plages af COVID-19-pandemien, så var det også forventet, at salget af denne type enheder ville stige, da flere er tvunget til at skulle arbejde, og ikke mindst underholdes mere, i hjemmet.

Se også: Test af computere og gadgets

I forhold til første kvartal sidste år, er der blevet solgt 62 procent flere bærbare computere, hvor markedet ledes af producenterne Lenovo, Apple og HP. Samsung er nede på en femteplads, med kun otte procent markedsandel. Det er dog værd at holde øje med netop Samsung, da de viser den største fremgang fra sidste år – 80,4 procent for at være præcis.

Der ses den største fremgang på Chromebooks, hvor der er solgt 275 procent flere i perioden. Her er det HP og Lenovo, der dominerer markedet. Igen er Samsung i stor vækst og viser en fremgang på 2.233 procent.

Og til sidst er det tablets, som i første kvartal går frem med næsten 52 procent. Om som de fleste nok kunne regne ud, så er det Apple, der sidder på størstedelen af markedet med en markedsandel på 38,2 procent.

Her er et overblik:

computer tablets chromebook
Foto: Canalys

Større fokus fra producenterne på computere

Og man oplever tydeligt, at producenterne af computere, Chromebooks og tablets er opmærksomme på det øgede behov fra forbrugerne. Her i Danmark ser vi specielt Samsung angribe markedet. Med en helt ny serie af computere håber de på at tage markedsandele fra fx Apple. Med ultralet design, AMOLED-skærm, indbygget 4G og 5G, tabletfunktion og flere nyheder, så ser det også ganske lovende ud.

Man kan dog også forvente, at i takt med at lande, arbejdspladser og mere åbnes op igen, så vil denne store vækst ikke fortsætte.

Læs også: Samsung Galaxy Book 360 og Book Pro – se priser og specifikationer

Efterfølgende om sagen

Redaktionen kunne ikke lade tematikken ligge. Daniel Søgaard Hald fastholdt sit fokus på emnet. 5/5/2021 fulgte vi op med nyheden om Ny vigtig opdatering til iPhone, som du bør installere nu – Følg den videre histore her. Få også seneste nyt om emnet her.