Forsikringssager relateret til VR stiger voldsomt

Når der kommer nye gadgets på markedet stiger antallet af forsikringer sager ofte også - og det gælder også udstyr og spil til virtual reality.

Forsikringssager relateret til VR stiger voldsomt

Metas Reality Labs VR-afdeling har endnu ikke meddelt hvor mange Quest 2-headsets, de har solgt frem til nu. Men det, vi med sikkerhed ved, er, at de er mere populære end nogensinde. Juledag 2021 lå Oculus-appen i toppen af Apples App Store-lister, for første gang nogensinde, og det takket være alle dem, der gav et Oculus 2-headset i julegave.

Se også: HTC Vive Flow er ny VR-brille til telefoner

VR-headsets stiger i popularitet

Et andet tegn på, at VR-headsets stiger i popularitet, ser vi på antallet af forsikringssager. Ifølge det engelske forsikringsselskab Aviva oplevede de sidste år en stigning på 31 procent af sager, der involverer VR-headsets, samt en generel stigning på 68 procent siden 2016.

I 2021 lå summen for for den ønskede erstatning i sager, der har med VR at gøre, på 650 pund, og som oftest handlede det om TV-skærme, der var gået i stykker.

Ny gadgets på markedet = flere forsikringssager

I et interview med The Guardian fortæller Avivas chef for ejendomsskader, Kelly Whittington: “Når nye spil og gadgets bliver populære, ser vi ofte, at dette afspejler sig i de krav, som vores kunder fremsætter. Tidligere har vi set lignende tendenser i forbindelse med konsoller med mobiler, fitnessspil og endog fidget spinners.”

Mindre end en måned ind i 2022 har Aviva allerede haft en række VR-relaterede sager, og de forventer kun, at der kommer flere under årets gang. Det siger stadig ikke noget om, hvor mange headsets der er derude. Det nærmeste, vi har et konkret tal, er en tredjepartsvurdering fra Qualcomms CEO Cristiano Amon, der i november 2021 mente, at Meta havde solgt omkring 10 millioner eksemplar af deres seneste VR-headset.

Se også: Nyheder om future tech

Mere til sagen

Tematikken slutter ikke her. Steen Jørgensen fandt det relevant at følge op på temaet. d. 2/2/2022 fulgte vi historien op med sagen om HTC Vive Flow er ny VR-brille til telefoner – Du kan læse den her. Læs også seneste nyt om temaet her..