Forskellen på iPhone 11 og iPhone 11 Pro

Har du svært ved at vælge i mellem iPhone 11 og iPhone 11 Pro, eller er du i tvivl om forskellen på dem? Så læs med her.

Forskellen på iPhone 11 og iPhone 11 Pro

Tre nye iPhones lander lige om lidt i de danske butikker, men hvad er forskellen på dem og hvilken skal du vælge? Det prøver vi at hjælpe med dig med. Generelt set bygger iPhone 11 og iPhone 11 Pro videre på et velkendt design, som vi første gang så i den to år gamle iPhone X.

I år bliver der fokuseret på en opgradering af kameraet og kamera-appen, men er også andre nye ting at finde: bedre ydelse, bedre batteri og til dels en hurtigere opladning. 

Læs også: Her er den nye billigere iPhone 11

Lad os starte med et kig på den billigste model.

Apple iPhone 11 – Bedst til de fleste

Sidste år lancerede Apple en billigere smartphone med navnet iPhone XR, som havde mange af de gode specifikationer fra topmodellen, iPhone XS. iPhone XR endte med at blive årets mest populære iPhone, hvorfor Apple nu gerne vil prøve at gentage successen.

iPhone XR skifter i år navn til iPhone 11. Navneændringen giver et bedre overblik over Apples sortiment, og får samtidig den billigste iPhone-model til at virke mere eksklusiv. Men der er forskel på denne og den dyrere iPhone 11 Pro – spørgsmålet er bare, om du vil kunne mærke og se forskellen. De fleste vil helt sikkert ikke – medmindre du er mobilnørd og går op i pixels.

Ligesom sidste års iPhone XR, så kommer iPhone 11 med et IPS LCD-display med en opløsning på 828 x 1792 pixel, hvilket nok er den største forskel på denne og iPhone 11 Pro. iPhone 11 Pro har et dyrere OLED-display med en højere opløsning. Der er ingen tvivl om, at iPhone 11 Pro har en bedre skærm, men skærmen i den billigere iPhone 11 er mere end god nok. iPhone 11 er en smule større end iPhone 11 Pro, men mindre end iPhone 11 Pro Max.

Med iPhone 11 får man Apples nyeste og hurtigste chipsæt, A13, Bionic, så der er rigeligt med hestekræfter, og den vil kunne holde lige så længe som en iPhone 11 Pro. Man kan vælge i mellem 64, 128 eller 256GB lagerplads, hvor rigtig mange vil kunne klare sig med 64GB. Indfanger du mange billeder og video, så skal du nok overveje en 128GB.

I kameraet ser vi forskelle mellem iPhone 11 og iPhone 11 Pro. iPhone 11 er udstyret med et kameraer: et “almindeligt” og et ultra vidvinkel, hvor der kommer mere med på billedet, på samme afstand. iPhone 11 Pro har et tredje kamera, der giver mulighed for 2x zoom uden tab af billedkvalitet.

iPhone 11 har en ramme i aluminium, hvor iPhone 11 Pros er i rustfrit stål. Det lyder og føles lækkert, men gør reelt ingen forskel.

For langt de fleste vil iPhone 11 være det bedste valg. Den ringere skærm og manglen på det tredje kamera er, for de fleste, ikke nok til at retfærdiggøre merprisen. iPhone 11 kommer i seks farver lilla, hvid, grøn, gul, sort og rød.

Vil du spare endnu mere, så er sidste års iPhone XR også stadig et godt bud.

Nederst på siden viser vi alle forskelle mellem iPhone 11 og iPhone 11 Pro.

Apple iPhone 11
iPhone 11 er billigere og det bedste valg for de fleste. Foto: Apple

iPhone 11 Pro – Det bedste fra Apple

Vil du have det allerbedste fra Apple, så står iPhone 11 Pro og 11 Pro Max klar. iPhone 11 Pro er 2.600 kroner dyrere end iPhone 11 og den større 11 Pro Max er 3.500 kroner dyrere.

iPhone 11 Pro er udstyret med en enten 5,8 eller 6,5 tommer Super Retina XDR OLED-skærm med Dolby Vision og HDR10. Det lyder lækkert og skærmen er også bedre end i iPhone 11, men ikke meget bedre end forgængeren, iPhone XS. 

Den har samme chipsæt som iPhone 11, men her kan du få op til 512GB lagerplads. Angiveligt har alle modellerne samma mængde ram: 4GB RAM.

Udover forskellen i skærmen, så har iPhone 11 Pro et ekstra kamera. Det tredje kamera er et såkaldt telefoto, hvilket betyder, at man kan zoome op til 2x uden tab af kvalitet. 

Alle tre modeller har forbedret batteritid, dog kommer de dyrere iPhone 11 Pro med en hurtigoplader i salgsæsken. Der er helt klart mere “value for money” i iPhone 11, dog er iPhone 11 Pro designmæssigt mere eksklusiv og tilbyder også ekstra i form af bedre skærm, kamera og opladning. iPhone 11 Pro og 11 Pro Max kommer i sort, sølv, guld og en ny midnatsgrøn.

Apple iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro Max er det bedste Apple kan præstere. Foto: Apple

Hvad har iPhone 11 Pro, som iPhone 11 ikke har?

Apple iPhone 11 Pro har:
 • iPhone 11 Pro har en bedre skærm. Det er et OLED-panel og opløsningen er højere.
 • iPhone 11 Pro har telefoto-kamera, så der kan zoomes 2x ind uden tab af kvalitet.
 • Den har en ramme i rustfrit stål.
 • Den kommer med en 18W hurtigoplader.
 • iPhone 11 Pro Max har et noget større 3500 mAh batteri.

Både iPhone 11, 11 Pro og 11 Pro Max har alle:

 • Apples nyeste og hurtigste chipsæt, A13 Bionic.
 • Sammenlignelig batteritid. 3110 mAh i iPhone 11 mod 3190 mAh i iPhone 11 Pro. 
 • IP68 beskyttelse mod vand og støv.
  (iPhone 11 Pro: maks. 4 meters dybde i op til 30 minutter)
  (iPhone 11: maks. 2 meters dybde i op til 30 minutter)
 • Samme primær kamera, ultra vidvinkel og front kamera.
 • Natfunktion i kameraet.
 • Stereo højtalere.
 • Dolby Atmos
 • WiFi 6
 • iOS 13

Læs også: Her er priserne på iPhone 11 og iPhone 11 Pro