Afstemning: Kan Google Stadia erstatte traditionel konsol- og PC-gaming?

Google lancerer deres spiltjeneste, Stadia, i Danmark. Tror I at Google Stadia kan erstatte PC og konsoller, eller bliver det bare endnu en tjeneste i rækken af spil-streamingtjenester, der opnår begrænset succes?

Afstemning: Kan Google Stadia erstatte traditionel konsol- og PC-gaming?

Endnu en uge er gået og derfor er det igen tid til en afstemning. Denne uges afstemning tager udgangspunkt i nyheden om at spiltjenesten, Google Stadia, kommer til Danmark.

På papiret virker det jo som en god idé at kunne streame spil, fremfor at skulle fylde sine harddiske med installerede filer. Hele “plug and play”-aspektet er tiltalende, fordi det både er let og tidsbesparende. Men som altid er der en hage eller to, når den slags koncepter ser dagens lys. Først og fremmest findes der et utal af mere eller mindre abonnementsbaserede spiltjenester. På PC findes eksempelvis GeForce Now, der ligesom Google Stadia kræver, at man køber spillene for at kunne streame dem. Til gengæld kan de så streames på selv den dårligste PC. Der findes også PlayStation Now, som lader medlemmer streame over 600 spil til deres PC eller PlayStation for en fast månedlig ydelse. Her behøver man så ikke købe hvert enkelt spil, men vælger bare ud fra et katalog og streamer i samme stil som Netflix.

Derudover findes der abonnementstjenester til både PC, Xbox og PlayStation, der giver adgang til en masse spil, til en fast månedlig pris. Disse skal så som regel downloades og installeres, hvilket koster tid, men man undgår at betale flere hundrede kroner per titel.

Læs også: Google Stadia: Priser, spil og tilgængelighed

Google stadia tilbyder en tjeneste, hvor man dog skal købe spillene, men får mulighed for at streame dem til hvilken som helst enhed. Man kan altså spille sine spil direkte fra sin telefon for eksempel. Det lyder smart nok, hvis man ynder at have sine spil med på farten, men er træt af at skulle gå på kompromis med grafikken. Spørgsmålet er om Google Stadia har hvad der skal til, for at reformere spilindustrien. Kan Stadia erstatte PC og konsoller, eller bliver det bare endnu en tjeneste som opnår begrænset succes?

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...