Analytiker: PlayStation 5 bliver mere populær end Xbox Series X

Både PlayStation 5 og Xbox Series X vil sælge bedre end den nuværende generation, men PlayStation 5 får overtaget, vurderer analytiker.

Analytiker: PlayStation 5 bliver mere populær end Xbox Series X

2020 bliver som bekendt spilkonsollernes år, hvis alt går efter planen. Både Sony og Microsoft har planer om at sende nye generationer af deres spilkonsoller på gaden til efteråret, så der bliver kamp mellem de to om at sælge flest mulige enheder.

Ser man tilbage på den tidligere generation af konsollerne, tog Sony ret let føringen. Til stor del havde det at gøre med Microsofts prissætning for deres konsol til at begynde med. Det gav Sony mulighed for at få en ganske komfortabel føring i kapløbet.

PS5 bliver mere populær end Xbox Series X

Spørgsmålet er nu, om det kommer til at ændre sig, når de nye generationer kommer på markedet.

Spørger vi Piers Harding-Rolls, analytiker ved IHS Markit Technology, er svaret nej. Han mener, at PS5 kommer til at slå Xbox Series X:

”Jeg forventer, at PS5 sælger bedre end Xbox Series X i 2020, men at begge platforme sælger flere konsoller ved lancering end både PS4 og Xbox One gjorde tilbage i 2013.”

Læs også: Xbox Series X lanceres til jul 2020

Handler om loyalitet og kompatibilitet

Ifølge Harding-Rolls har det at gøre med, at vi er loyale overfor et mærke, og at vi derfor ikke gerne skifter til et andet. Derudover er der kompatibiliteten, hvor man kan spille sine gamle spil på den nye konsol og det gælder selvfølgelig kun inden for samme mærke.

Han mener derfor ikke, at mange kommer til at skifte fra Sony til Microsoft eller omvendt.

Læs også: PlayStation 5 bekræftet af Sony

Nintendo Switch kan blive bedst sælgende konsol

Derimod mener han, at Nintendos Switch kan blive årets bedst sælgende konsol. Om det kommer til at stemme, må vi jo vente at se.

Nintendo Switch har formået at vise sig som en værdig konkurrent, selvom det totale salg ikke ser ud til at kunne nå op i de cifre, som Sony har har opnået med PS4.

Læs også: Disse spil kommer til Sony Playstation 5