ASUS bekræfter: Arbejder på gaming-smartphone

ASUS afslører, at man er på vej med en smartphone til gaming-interesserede. Der bliver formentlig tale om en Zenfone ROG.

ASUS bekræfter: Arbejder på gaming-smartphone

ASUS har et vældigt populært brand inden for gaming, nemlig ROG (Republic of Gamers). ROG-brandet bruges inden for bærbare computere, stationære computere, skærme, tastaturer, headsets og andet computertilbehør.

Læs også: Asus Zenfone 4: stadigt ikke godt nok [TEST]

Det næste nye fra ASUS bliver formentlig en ROG-smartphone. Den mulighed lufter det filippinske medie ASTIG, som har interviewet ASUS’ ledelse i forbindelse med, at producenten åbnede butik nummer 100 i Filippinen.

ASUS’ direktør, Jerry Shen, bekræfter over for mediet, at vi kan forvente en gaming-smartphone fra producenten. De nærmere detaljer om telefonen er dog endnu ukendte. Det vides endnu ikke, hvornår telefonen får debut, men det forventes i hvert fald at ske i 2018. Der er heller ikke nogen klarhed over, hvad navnet på telefonen bliver, men det vil være nærliggende, hvis ASUS anvender dets ROG-brand, så vi eksempelvis får en Zenfone ROG at se.

En designer har før givet et bud på, hvordan en gaming-orienteret ASUS-smartphone kan komme til at se ud, men en sådan har altså endnu ikke set dagens lys – men det vil den inden for en overkommelig fremtid.

Læs også: Asus Zenfone 5 – en bredside mod “Fruit Phone X”

På papiret må en sådan smartphones forventes at byde på de absolut bedste specifikationer, hvis den skal ramme gamer-segmentet. Hvis den får debut i 2018, må den forventes at komme med en Snapdragon 845-processor, og 8 GB RAM er ikke usandsynligt. Skærmen kan i teorien få op til en 4K-opløsning ligesom Sony Xperia XZ2 Premium, men en QHD-opløsning er formentlig mere sandsynlig.

ASUS er ikke den første producent til at lave en gaming-smartphone. Producenten Razer, som netop er kendt for sit gamingtilbehør, lancerede i november sidste år telefonen Razer Phone, som kan købes i Danmark.