Datalæk hos Twitch afslører Amazon-planer om konkurrent til Steam

Det store Twitch-databrud, der fandt sted sidste uge, indikerer, at Amazon kan være på vej med Steam-konkurrent ved navn Vapor.

Datalæk hos Twitch afslører Amazon-planer om konkurrent til Steam

I sidste uge blev det afsløret, at Twitch havde været udsat for et stort dataindbrud, hvor information om platformen blev stjålet. Det handlede blandt andet om data som Twitch’ sourcekode, udbetalingsinformation til streamere, samt ret interessant information om for eksempel, hvordan Amazon kan have planer om en egen konkurrent til Steam.

Amazon kan være på vej med konkurrent til Steam

Steam er Valves digitale butik, der mere eller mindre er blevet standardplatformen, hvis man vil købe computerspil online. Ifølge et tweet fra Twitter-brugeren @Sinoc229, blev det i forbindelse med dataindbruddet opdaget, at Amazon kan være i gang med at udvikle en egen version af Steam, som de lidt drilsk har givet kodenavnet Vapor.

Se også: Bedste telefoner til gaming

Vapor skal integrere Twitch-funktioner

Det lader til, at Amazon håber på at kunne udnytte Twitch’ brugerbase, for ifølge informationen i dataet skal Vapor tilsyneladende integrere en del af Twitch’ funktioner.

Det kan dreje sig om livestreaming, samt at tilbyde spil som Fortnite og PUBG i håbet om at lokke kunder til denne nye digitale butik.

Oplysningerne afslører ikke noget om, hvornår Amazon har planer om at lancere Vapor. Det kan være, at selskabet helt enkelt udforsker konceptet, uden at det bliver til noget.

Se også: Fungere mobilt bredbånd til gaming?

Amazon dominerer på digitale butikker – hvorfor ikke gaming?

På den anden side vil det ikke overraske, hvor Amazon kommer med en konkurrent til Steam.

Amazon dominerer allerede inden for næsten alle andre områder, når det handler om digitale butikker, så hvorfor ikke også inden for spil?

Se også: Nyheder om gaming