De tre bedste VR-headset, du kan købe

Overvejer du at træde ind i VR-verdenen? Vi kommer her med de tre bedste bud på, hvilke VR-headset du skal vælge.

De tre bedste VR-headset, du kan købe

Virtual Reality, i folkemunde kaldet for VR, er mere populært end nogensinde før. Med et VR-headset får du helt nye muligheder, når det kommer til gaming, men også bare hvis du ønsker en dybere indlevelse i film og serier i eksempelvis Netflix.

Læs også: Seneste nyt om gaming og spillekonsoller

Disse VR-headsets er bedst

Vi har her samlet en liste på tre af de bedste VR-headset, som du kan købe lige nu. Se også de aktuelle priser på de forskellige VR-headset nedenfor.

Meta Quest 3

1. Meta Quest 3

Meta Platforms, firmaet bag Facebook og Instagram, står bag VR-headsettet Meta Quest 3. Det er et selvstændigt VR-headset, der drives af Snapdragon XR2 Gen 2.

Det har to kameraer til at give ene mixed reality-oplevelse, og det har integrerede højtalere, som giver rumlig 3D-lyd. Det fås med 8 GB RAM og 128 eller 512 GB lager. Meta Quest 3 understøtter mere end 500 spil/oplevelser.

VR-headsettet understøtter 2.064 x 2.208 pixel per øje og opdateringshastigheder på henholdsvis 72, 80, 90 og 120 Hz. Synsfeltet er på 110 grader horisontalt og 96 grader vertikalt.

Meta Quest 3 har en vejledende pris på 4.399 kroner.

Se aktuelle priser på Meta Quest 3

PlayStation VR2

2. PlayStation VR2

Gamer du primært på PlayStation, er det PlayStations VR2-headset, som du bør vælge. Bemærk, at VR2 kun kan bruges til PlayStation 5. Ejer du en PlayStation 4, skal du have fat i det oprindelige PlayStation VR.

PlayStation VR2 har OLED-skærme med en opløsning på 2.000 x 2.040 pixels per øje og en opdateringshastighed på 90 eller 120 Hz. Synsfeltet er på 110 grader, mens der er fire indbyggede kameraer til tracking af headset og controller. Der er også rumlig 3D-lyd.

Sony PlayStation VR2 har en vejledende pris på 4.790 kroner.

Se aktuelle priser på PlayStation VR2

Valve Index

3. Valve Index

I den helt dyre ende finder vi Valve Index, som sælges af Valve, der driver spilbutikken Steam. Headsettet er perfekt til dig, der gamer mest på PC, men det er altså også væsentligt dyrere end de andre muligheder.

Valve Index er ikke et selvstændigt VR-headset, men kræver tilslutning til en PC med med Windows 10, SteamOS eller Linux via DisplayPort. Dertil kræver det opsætning af Basisstationer i lokalet, hvor headsettet skal bruges.

Selve VR-headsettet består af to IPS-skærme med en opløsning på 1.440 x 1.600 pixels per øje, en opdateringshastighed på 80, 90, 120 eller 144 Hz og et synfelt på 130 grader. Der er to fremvendte kameraer. VR-headsettet bør bruges sammen med Valve Index-controllere eller HTC Vive-controllere. Med headsettet følger også et sæt off ear-højttalere.

Valve Index har en vejledende pris på 539 euro (cirka 4.000 kroner). Det komplette sæt med VR-headset, to basisstationer og to controllere har en vejledende pris på 1.079 euro (cirka 8.000 kr.). Det forhandles kun i Steams spilbutik.

Husk dette, inden du køber et VR-headset

Inden du går ud og investerer dyrt i et VR-headset, skal du være opmærksom på, at det kræver tilvænning at have et VR-headset på. Mange vil opleve at blive svimle de første stykke tid, de bruger det.

Derudover skal du også være opmærksom, hvis du bruger briller med styrke. Dem kan du nemlig som udgangspunkt ikke have på, når du bruger et VR-headset. Uden det rette ekstraudstyr risikerer du, at dine briller ridser linserne i dit dyrt indkøbte VR-headset. Kontaktlinser kan med fordel bruges sammen med VR-headset.

Læs også: VR-headsettet Quest 3 er lanceret