Fede spil på vej til Xbox: Nyt fra Gamescon 2021

Gamescon 2021 i Køln i Tyskland er Europas største event for gaming - her blev præsenteret en række fede spiltitler til Xbox.

Microsoft havde et godt E3 i år og ved Gamescon 2021 vendte selskabet tilbage for at vise en del af de kommende titler frem. Der var en del kendte imellem som Forza og Flight Simulator, men også nogle overraskelser som cloudstreaming, der skal komme til Xbox-konsollerne.

Interessant nok var Halo Infinite ikke med i præsentationen. Microsoft kommer også fortsat til at have stort fokus på abonnementstjenesten Game Pass. Hvis man ikke kunne kigge med på præsentationen, har vi her de mest interessante nyheder fra eventet. Xcloud kommer til Xbox-konsollerne i slutningen af året.

Microsoft fortalte, at de frem mod jul gør deres cloudgamingtjeneste tilgængelig for både Xbox One og Series X/S. Det betyder, at man kan stream Game Pass-titler, inden man har downloadet dem.

Se også:

De største nyheder til Xbox ved Gamescon 2021

Historietime med Age of Empires IV

Der var også et tilbageblik på mere low-tech tider med fokus på middelaldervåben. Udviklerne bag strategi-sim-spillet Age of Empire IV fortalte om trebuchet, og hvordan det passer ind i spillet.

Trebuchet er en krigsmaskine fra middelalderen, der blev brugt til at kaste tunge genstande mod fjenden – op til 90 kg over 300 m var muligt. De genstande, der blev kastet med, var sten, brændende træ, døde dyr eller mennesker mod belejrede borge og byer. Den blev også brugt til at kaste med lig for at sprede sygdom blandt fjendens indbyggere. Den glæder vi os til at lege med…

Age lanceres 28. oktober til PC, inklusive Game Pass.

Se også:

Forza Horizon 5 med nye fede biler og en controller

Vi ved allerede, at landskaberne i Forza Horizon 5 bliver smukke, og nu ved vi desuden, at der også kommer nogle fede biler. Det handler blandt andet om 2021 Bronco Badlands samt Mercedes AMG One, en til kørsel i gaderne og en til off-road.

Derudover kommer de to coole biler til at være på forsiden af spillet. Horizon 5 kommer 5. november til Xbox og PC. For at gøre det endnu vildere, kan man købe en fed gennemsigtig controller.

Som det er blevet standard for Microsoft, brugte selskabet præsentationen til at promovere deres Game Pass-abonnement. Som lokkemad annoncerede de en række nye titler, der kommer til tjenesten, blandt andet flere indie-spil fra Humble Games.

Flight Simulator får en række opdateringer

Holdet bag det utroligt realistiske Flight Simulator fortalte om en række opdateringer, der kommer til spillet. Det handler blandt andet om en ny racing mode, en serie historiske fly, en opdatering af steder, blandt andet Tyskland, Schweiz og Østrig.

Der bliver tilmed vist flyvende taxier, der skal være grund for en kommende helikopter-opdatering.

Dying Light 2 – mange zombier og parkour-øvelser

Microsoft åbnede deres præsentation med et rigtigt dybt indsyn i zombie parkour-spillet Dying Light 2. Traileren til gameplayet viste masser af zombier og ifølge udvikleren Techland er der dobbelt så mange parkour-øvelser i denne anden udgave af spillet sammenlignet med første udgave.

Dying Light 2 lanceres 7. december.

Stray Blade – nyt action RPG i 2022

Et af de nye spil, der blev præsenteret, var Stray Blade. Det beskrives som ” a brutal action RPG with intense combat & adventurous exploration.”

Stray Blade kommer til næste år til Xbox Series X/S, og man ska se mere om spillet i traileren.

Se også:

Crusader Kings kommer til konsol

Strategispillet til PC, Crusader Kings III, er på vej til konsol med en port til Xbox Series X/S. Om spillet siger Microsoft selv: Brugergrænsefladen er blevet tilpasset til at fungere med den trådløse Xbox-controller, herunder tilføjelsen af radiale menuer, hvilket sikrer, at intet af dybden og detaljerne i Crusader Kings III-oplevelsen er gået tabt i oversættelsen.”

Lanceringsdatoen skal snart offentliggøres, og det bliver tilgængeligt med Game Pass. Ifølge udvikleren Paradox kommer det også til PS5.

Se også: Nyheder om gaming

Flere nyheder i sagen

Selvfølgelig fulgte vi op. Daniel Søgaard Hald gik videre med sagen. 25/8/2021 fulgte redaktionen op med historien; Spar plads på din Xbox – Cloud Gaming kommer snart – Forstættelsen i sagen kan læses her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for aktuelle nyheder om temaet..