Google skærer drastisk ned på Stadia – bliver til Google Stream

Google drosler nok engang ned for spilsatsningen på Stadia og ser nu ud til bare at have som fokus at redde teknologien bag.

Google skærer drastisk ned på Stadia – bliver til Google Stream

Streamingspilletjenesterne bliver stadig stærkere, men undtagelsen er Googles satsning på sin streamingspilletjeneste Stadia. Efter en mindre vellykket lancering har den aldrig fået luft under vingerne. Google har tidligere indstillet sin egen spiludvikling og lukket for produktionen af egne spil for i stedet at fokusere på at gøre titler fra andre udviklere tilgængelige for spillerne.

Andre kan købe licens til teknikken

Nu ser det ud til, at selv dette fokus vil blive reduceret, og at de ikke længere forhandler med udviklere om at udgive højt profilerede spil til Stadia.

Den nye retning vil ifølge Business Insider gå under tjenestenavnet Google Stream og vil primært handle om at forsøge at redde teknologien ved at licensere teknologien til streaming af spil til andre virksomheder, der ønsker at lancere deres egne streaming-spiltjenester.

Mindre fokus på gaming

Google selv har ikke kommenteret sagen ud over at bemærke i et tweet, at Stadia-afdelingen “arbejder meget hårdt for en lys fremtid”. Ifølge en anonym kilde til Business Insider har arbejdet dog maksimalt 20 procent gaming-fokus, og at Stadia-chef Phil Harrison nu muligvis rapporterer til Googles afdeling for abonnementstjenester i stedet for hardwareafdelingen.

Kilden siger også, at der er rigtig mange mennesker, der gerne vil fortsætte med at arbejde med spilfokus, men “det er ikke dem, der underskriver lønchecken”.

Se også: De bedste telefoner til streaming og gaming

Dansk ekspert dømte Stadia ude sidste år

Chefredaktør på mobilsiden.dk, Daniel Søgaard Hald, kalder allerede sidste år Stadia for en dødssejler. I takt med at flere nøglepersoner hos Google Stadia forlod selskabet, steg spekulationerne omkring platformens fremtid, der forekom mere og mere usikker. Google har en lang historik med at investere i nye markeder og segmenter for derefter at trække sig ud igen efter blot et par år.

Daniel Søgaard Hald vurderede sidste år, at Google nok ikke ville lukke og slukke Stadia inden for den nærmeste fremtid, men at det vil ske inden for 3-5 år. “Google vil blive overhalet af Microsoft, Sony og andre konkurrenter og inden for en årrække vil Google trække stikket på Stadia”.

Med seneste træk fra Googles side ligner det grundlæggende, at Stadia som gamingplatform er færdig.

Se også: Hvor billig er PS5?

Temaet følges op

Den videre fortælling kunne ikke ties. Steen Jørgensen holdt fast i sin interesse i tematikken. 31/1/2022 fulgte vi op med artiklen om Apple snupper tilsyneladende Xbox-ingeniører til egen konsolKlik her for at læse artiklen.. De seneste nyheder om temaet kan du læse her.