Microsoft Xbox Cloud Gaming bliver bedre på iOS

Microsoft er nu klar med flere forbedringer til Xbox Cloud Gaming på iPhone og iPad med mindre input lag og et optimeret videooutput.

Microsoft Xbox Cloud Gaming bliver bedre på iOS

Siden juni sidste år har Microsofts Xbox Cloud Gaming-tjeneste været bredt tilgængelig på iOS-enheder, men for mange iPhone- og iPad-ejere var oplevelsen ikke på højde med det, som selskabet tilbød på andre platforme. Nu skulle der være forbedringer på vej, der skal forbedre spiloplevelsen på alle iPhones og iPads.

Læs også: PlayStation bygger konkurrent til Xbox Game Pass

Forbedrer ydeevnen på iPhone og iPad

I mandags meddelte Microsoft, at de har implementeret en række forbedringer, som ville forbedre ydeevnen på alle iPhone- og iPad-enheder. På det tidspunkt gav virksomheden ikke detaljer om det arbejde, de havde udført, men bemærkede blot, at de ville føre til en “mere jævn og responsiv spiloplevelse”.

Men efter en e-mail fra Engadget har Microsoft valgt at dele flere detaljer om forbedringerne i opdateringen. Microsoft oplyser, at de har optimeret videooutput og netværksdatatransmission på iOS-enheder. De har reduceret det generelle inputlag. Da inputlag er noget, der nemt kan ødelægge spiloplevelsen, burde disse forbedringer være lette at mærke.

Stadig en browser-oplevelse

En af de vanskelige ting ved Xbox Cloud Gaming på iOS er, at Microsoft er tvunget til at tilbyde det via Safari-browseren i stedet for en dedikeret app på grund af Apples politikker for spilstreaming-apps. Browser-API’er er kommet langt i de seneste år, men en weboplevelse er stadig ikke en erstatning for en dedikeret app.

Hvor kan Xbox Cloud Gaming bruges?

Sidste år lancerede Microsoft Xbox Cloud Gaming til Xbox og Windows, og det er siden da kommet til flere enheder. Nu kan Xbox Cloud Gaming spilles på Windows, iPhone, iPad, Android-telefoner og tablets og Xbox-spillekonsoller.

Med Xbox Cloud Gaming samt en abonnement på Xbox Game Pass får man adgang til mere end 100 spil på alle de enheder man skulle have.

Opfølgning på historien

Næste kronologiske historie om emnet finder du her. Steen Jørgensen fortsatte fortællingen. 1/3/2022 fulgte redaktionen op med artiklen Lenovo Legion Y700 Gaming Tablet: Tablet til gaming – Tjek artiklen her. Se også de seneste nyheder om emnet her.